18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Mégis, hány másodpercenként gondolnak a férfiak a szexre?

Dr. Justin Lehmiller mindent tud a szexről. Kedvenc, vakító fogsorú és utánozhatatlan szakállú szexuálterapeutánkhoz amerikaiak ezrei fordulnak a mindennapi szexualitásukat érintő ügyes-bajos kérdésekkel.

A blogjára feltöltött videóban a leggyakoribb kérdésekre felel – atlétatrikóban. 

1. kérdés: Igaz, hogy a férfiak átlag hét másodpercenként gondolnak a szexre?

A válasz egyszerű: nem! Gondold csak el: ha így lenne, gyakorlatilag semmi másra nem jutna idejük. Egy erre vonatkozó vizsgálatban egyetemistákat kértek fel, hogy egy számláló segítségével (olyannal, amit például a biztonságiak használnak a buliba való beléptetésnél) rögzítsék azokat az eseteket, amikor valamilyen szexuális töltetű, a szexualitással kapcsolatos dolog futott át az agyukon. A fiatal felnőtt férfiak óránként kettőt, a nők egyet mértek, vagyis nem is volt annyira nagy a két nem közötti különbség, és a férfiak is igen messze voltak a hét másodpercenkénti odagondolástól.

2. kérdés: Vannak valóban működő, természetes potencianövelők?

A természetesen serkentők nagy részénél az általuk (elvileg) kiváltott hatásra nincs semmilyen bizonyíték, vagy azt alátámasztó tudományos kutatás, de akad egy-egy olyan, melynek mérhetően van pozitív hatása. A koreai vörös ginzeng például a Viagra által kiváltotthoz nagyon hasonló hatást ér el, vagyis keményebb és hosszabb erekciót eredményezhet. Mindazonáltal azt, hogy nálad mennyire válik be ez, vagy más szer, csak otthoni kipróbálással fogod tudni lemérni.

3. kérdés: Mennyire függ össze a szexuális aktivitás a boldogsággal?

Van összefüggés a két dolog között, igen. A kutatások azt mutatják, hogy egy olyan párkapcsolatban, ahol van szex, a boldogság is nagyobb eséllyel van jelen. De ez a hatás csak egy bizonyos pontig érvényes. A heti egy alkalmat meghaladó együttlétek száma már nem emelte tovább a boldogságszint mértékét a Lehmiller vizsgálatában részt vevő párok esetében.

4. kérdés: Miért fokozza némelyeknél a fájdalom a szexuális gyönyört?

Lehmiller szerint a fájdalom az „itt és most” tudatos megélését, divatos kifejezéssel a mindfulnesst segíti egyes esetekben, vagyis nem önmagában a fájdalmas érzet okozza az örömet, hanem az inkább rákényszeríthet arra, hogy a szexuális együttlét során a partnerek figyelme a testükre és az azt érő ingerekre fókuszáljon.

5. kérdés: Most komolyan van olyan, hogy valaki biszexuális?

Igen, számtalan kutatás kimutatta például (az izgalom növekedésével együtt megjelenő fizikai tüneteket mérve), hogy vannak olyan emberek, akik szexuális izgalomba jönnek, akár férfi, akár nő izgatja őket.

Hármasban szép
Hármasban szépShutterstock

Úgyhogy Lehmiller ezúton is kéri, hogy ezt a kérdést ne tegyük fel többet!

6. kérdés: Jó móka a szex a tengerparton?

Lehmiller 4000 főt bevonó, és a szexuális fantáziákat vizsgáló kutatásáról már mi is írtunk korábban. Ebben a kutatásban a tengerparton való szex az egyik legnépszerűbb fantázia volt, de a kipróbálók már nem voltak ennyire lelkesek. Általában úgy nyilatkoztak, hogy a valóság alulmúlta a képzeletet, és ennek a rengeteg homok volt a legfőbb oka.

A sok homok zavaró is lehet
A sok homok zavaró is lehetShutterstock

7. kérdés: Miért leszünk fickósak, ha iszunk egy kicsit?

Azért, mert az alkohol természetes afrodiziákum, és kis mennyiségben valóban fokozza a vágyat. Ugyanakkor sajnos a kis mértékben orvosság, nagy mértékben gyógyszer örök igazság itt nem érvényes. Ha túl sokat iszunk, akár nőként, akár férfiként, csökkenni fog a vágyunk és a válaszkészségünk is: a férfiaknál merevedési zavarok léphetnek fel, valamint mindkét nem esetében lassabb és nehézkesebb lehet az orgazmus elérésének útja is.

8. kérdés: Igaz, hogy a sperma fehéríti a fogakat?

Öööö, nem.

9. kérdés: Elkötelezett párkapcsolatban jobb a szex?

Lehmiller vizsgálatai alapján igen: azok, akik párkapcsolatból jutottak rendszeres szexhez, elégedettebbek voltak a szexuális életükkel, mint akik alkalmi partnerekkel voltak együtt, de a különbség csekély volt. Lehmiller szerint a kommunikáció lehet az ok: tartós párkapcsolatban az ember nagyobb eséllyel mondja el, mi esik vagy nem esik jól, ezzel megteremti a lehetőséget a szex folyamatos fejlesztésére.

10. kérdés: Mi a legjobb póz (férfi és nő közösülése közben), hogy a nő orgazmust érjen el?

Lehmiller nem is annyira pózt, inkább technikát javasol. A coital alignment technique közben a pár a misszionáriushoz hasonló pózban van, de a férfi kissé feljebb csúszik, a nő pedig alkarján támaszkodik. A férfi így nyomást tud kifejteni a csiklóra, és az előre-hátra irányú mozgásról a fel-le irányú, vagy a körkörös mozgásra tud váltani, amivel jobban tudja stimulálni a nőt.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek