Itt kaphatod el a legtöbb fertőzést a reptereken

A járványok elkerülése érdekében nem árt tudni a finnek szerint, hol laknak a vírusok. Nem feltétlenül ott vagyunk ugyanis a legóvatosabbak, ahol a legnagyobb a veszély.

A vécéktől rettegő utasok és takarítók fölöslegesen vádolják a kilincseket, az ülőkét és a vécék gombjait, a Helsinki repterét végigjáró kutatók szerint ugyanis a mellékhelyiségek környékén olyan betegesen ügyelünk a higiéniára, hogy gyakorlatilag teljesen vírusmentessé váltak a vécék. Az ellenőrző pontok műanyag tálcáival viszont nem ártana többet foglalkozni a tesztek eredményeit összefoglaló Science Alert szerint.

Náthatál

A méricskélésre az influenzaszezon alatt sort kerítő kutatók szerint ugyanis a megfázásos tüneteket okozó vírusok a tálcák felén megtalálhatók voltak, szemben a 42 vécés mintában talált 0 vírussal. A rengeteg tenyér, kulcs, aprópénz és egyéb koszos kis tárgy által agyonfertőzött tálakat nem ártana tehát gyakrabban lepucolni a kutatók szerint, ez után az állomás után pedig tényleg érdemes kezet mosni.

A reptéren is el lehet kapni ezt-azt
A reptéren is el lehet kapni ezt-aztShutterstock

A plüssállatok a leggonoszabbak

A gyógyszertárak fizető termináljait is letesztelő kutatók szerint a már lebetegedett utasok szintén az esetek 50 százalékában fognak vírusos felületekkel érintkezni, az útlevél ellenőrző pultok üvegfelületeiről és az asztallapokról vett minták közül pedig háromból egy tartalmazta a légzőszervi megbetegedések kórokozóit.

Az egyik legfertőzöttebb tárgynak ugyanakkor a játszóterek agyontapogatott műanyagkutyája bizonyult, a kutyát alaposan körbejáró finnek szerint ugyanis ebben az esetben a minták nem kevesebb mint 67 százaléka volt fertőzött.

Követeljük a játszóterek, sőt, a repülőterek végleges és teljes körű bezárását: ha senki nem megy sehova, a fertőzések is elkerülhetők lesznek!

Oszd meg másokkal is!
Mustra