Kvíz: Mennyit tudsz az evés- és testképzavarokról?

Testépítő típusú evészavar, orthorexia nervosa, Adonisz-komplexus – te felismernéd a modern evés- és testképzavarok jeleit?

A fogyasztói társadalom evészavarainak kialakulásában a biológiai okok és következmények mellett a pszichológiai eltérések, valamint a szociokulturális miliő is meghatározó tényező lehet. Ahogy a kultúra és a társadalmi ideálok változnak, megváltozik az emberi test értéke is.

#gender

“Ennek nyomán a nemi szerepek is változnak: a két nem sok tekintetben közeledik egymáshoz. Vannak szakemberek, akik szerint az evészavarok női túlsúlya megszűnik egy fél évszázadon belül, mert a férfiakra ugyanolyan karcsú testideál lesz jellemző, mint a nők esetében” – olvasható a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézete kutatóinak egy 2010-es cikkében. Az elmúlt egy-két évtized tendenciájából kiindulva pedig az is várható, hogy a közeljövőben még több új típusú evés- és testképzavar üti fel a fejét.

Sajnos sok érintett nincs is tisztában az állapotával - vagy nagyon jól titkolják azt –, emiatt pedig gyakran évekig, évtizedekig vagy soha nem kerül sor a probléma kezelésére – és ez bizony végzetes is lehet. Éppen ezért fontos, hogy bővítsük ismereteinket a témában, itt az alkalom, hogy te is teszteld a tudásod!

Minden kérdés megválaszolására 60 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Oszd meg másokkal is!
Mustra