Állati vonzó, de nem egy ligában játszunk

Minél vonzóbb a kiszemelt, annál hosszabb üzenetekkel támadnak a hódolók, ami nem feltétlenül hatékony módszer a kutatók szerint.

A Michigani Egyetem kutatói elmerültek a virtuális világában, olyannyira, hogy még egy algoritmust is létrehoztak, hogy kiderítsék, az online társkeresőkben felbukkanó nők és férfiak miért a saját maguknál 25 százalékkal vonzóbb emberre buknak. A kutatók az üzenetek mennyisége és hossza alapján határozták meg, ki mennyire számít vonzónak. Az amerikaiak online csajozási és pasizási szokásai alapján úgy tűnik, az átlag társkereső a nála 25 százalékkal menőbb szingliket veszi célba - írja az Independent.

NB I

A Michigani Egyetem kutatói egy olyan algoritmus segítségével határozták meg, a ranglétra melyik fokáról integetnek és óbégatnak (hiába) a versenyzők, amely az üzenetek száma alapján rangsorolta a felhasználókat. Az üzenetek feladóinak népszerűségét is figyelembe vették a kutatók: minél népszerűbb emberek írogattak valakinek, annál vonzóbbnak minősült a célszemély.

Miért vonzódunk a menőbbekhez?

NB II

A jelenség arra is magyarázattal szolgál a tanulmány szerzői szerint, miért maradnak megválaszolatlanok bizonyos üzenetek. A népszerűbb célpontok ugyanis úgy tűnik, egyszerűen figyelmen kívül hagyják az alattvalók buzgólkodásait. No nem mindig: az esetek 21 százalékában hajlandó azért válaszolni a vágy titokzatos tárgya.

Megye II

Minél vonzóbb a partner, annál hosszabbak egyébként az üzenetek, ami nem feltétlenül jó stratégia, a négy nagy amerikai város (New York, Boston, Seattle, Chicago) társkeresőit megvizsgáló szociológusok szerint ugyanis csak Seatlle-ben jobb az esélye a hódolóknak, amennyiben esszét írnak.

A férfiak népszerűsége egyébként egészen 50 éves korukig növekszik a kutatók szerint. A nők viszont ellentétes utat járnak be, és kelendőségük 18 éves koruk után folyamatosan csökken.

Természetesen csak kezdetben, a folyamat legsekélyesebb része során ekkora a jelentősége a külsőnek és a kornak, minél több időt töltenek együtt a felek, annál többet számítanak a személyiségre utaló jellemvonások.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek