Nem jó ötlet ventilátort állítani az ágyad mellé

Nem csak az asztmások és az allergiások nyálkahártyáját viseli meg a dolog.

Valóban frissebb és hűvösebb lesz a levegő, ha leszúrsz egy-két ventilátort a lakásban, az allergiások és az asztmások ugyanakkor jobban teszik, ha meg sem próbálkoznak a dologgal - írja az Elle. Ha egyáltalán maradt még ventilátor a boltok polcain.

Hajnalodik, kifolyok az ágyból

A levegő mellett a port és a polleneket is táncra perdítő ventilátorokkal elsősorban az allergiákkal, asztmával és szénanáthával küszködőknek érdemes vigyáznia, az ő tüneteiken sokat ronthat ugyanis a huzat. De ha egész éjszaka megy a ventilátor, az a bőrt és az orr nyálkahártyáját is kiszáríthatja, amire egy jó adag takonnyal válaszol a szervezet, előbb-utóbb tehát tulajdonképpen mindenki eldugult orral ébred majd.

Éjszakára ne hagyd bekapcsolva
Éjszakára ne hagyd bekapcsolvaShutterstock

Hajnalodik, kiesek az ágyból

Ha valaki a ventilátorok mellett is képes takonymentes életmódot folytatni, már csak arra kell vigyáznia, hogy lehetőleg ne közvetlenül magára irányítsa a készülékét. A szélcsatornában alvókat órákon át ostromló hideg levegő ugyanis gyakran hullamerevvé varázsolja az érzékenyebb izomcsoportokat. Főleg a nyakra, arcra irányított ventilátorok esetében gyakori a dolog.

Ha te is prüszkölő Frankensteinné változol, érdemes a ventilátor helyett inkább vízhűtéssel próbálkozni, és lefagyasztott palackokkal vagy hideg vízben ázó rongyok között aludni.

Oszd meg másokkal is!
Mustra