Ennyi fanszőrzetre van szükségünk az orvosok szerint

Úgy tűnik, minél kevésbé szőrös valaki, annál valószínűbb, hogy vírusgazda.

Egy 2016-os, 7500 férfit és nőt kikérdező felmérés eredményei alapján úgy tűnik, a kertészkedő hölgyek és urak sajnos gyakrabban kapnak el szexuális úton terjedő betegségeket, mint az ősember stílusú, hatalmas rekettyésekkel felszerelt társaik. Ráadásul még csak nem is azért, mert a fazonírozást mellőzők egyszersmind a szexre is nemet mondanak: a szexuális partnerek számát is figyelembe vették a kutatók.

Jumanji - Vár a dzsungel!

A herpesz és a tripper tehát szemlátomást a csupaszon üzekedő embertársainkat kedveli a legjobban. A statisztikák alapján úgy tűnik, a nemi betegségek kockázata tulajdonképpen az alkalmazott módszertől függetlenül, mindenképp megnő: a kifutópályát előállító, a lézereztető, a corn rows-t preferáló és a gyantázó kertészek/fodrászok mind-mind rosszabbul járnak, mint az ősemberek.

A nőgyógyászok is egyetértenek

A Health által megkérdezett nőgyógyászok egyike, Dr. Domnica Moore szerint egy jó vastag bunda voltaképpen lökhárítóként funkcionál: megvédi a bőrt és a nemi szerveket az irritációtól és a fertőzésektől.

Gyanta, borotva, epilátor, egyre megy
Gyanta, borotva, epilátor, egyre megyShutterstock

Ezzel tulajdonképpen a másik nőgyógyász, Dr. Mary Jane Minkin is egyetért, bár ő azt is kiemelte azért, hogy egyelőre nem állnak rendelkezésre igazán megbízható kutatási eredmények a témával kapcsolatban. A józan ész ugyanakkor szerinte is azt sugallja, hogy a vadul burjánzó és gyapjas szőrzet a nyerő, az ugyanis megakadályozza a kidörzsölődéseket és távol tartja a koszt a testnyílásoktól.

A tetvek mondjuk pont a szőrt szeretik

A tetvek persze imádják a dús szőrzetet, mostanra azonban - részben pont az őserdők kiirtásának köszönhetően - igencsak megcsappant a számuk. Ettől tehát nem kell félni a nőgyógyász szerint, ha pedig valamilyen oknál fogva mégis zavarónak találja valaki az alsónemű alól kikunkorodó szőrszálak, érdemes inkább a visszavágást és a ritkítást választani - javasolja Moore.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek