Így teszed tönkre a legjobb kapcsolatot is a féltékenységgel!

Faggatod, követed, nyomozol utána, sőt, próbálod megváltoztatni? A féltékenységed a kapcsolatotok kárára is mehet.

Teljesen normális, ha néha féltékeny vagy dühös vagy a partneredre. Igen, rosszul esik, ha megemlíti az egykori szerelmét, vagy ha kedvesebbnek tűnik, amikor egy vonzó emberrel beszélget. A féltékenység olyan gondolatokat idézhet elő bennünk, amelyek elhitetik velünk, hogy a párunk máshoz vonzódik, hogy elveszítjük, hogy elhagy minket - írja a Psychology Today. Az is érthető, hogy amennyiben ezek a sejtések beigazolódnak, mérges leszel. De van arra módod, hogy kezeld az érzéseidet. Nézz szét magad körül és tedd fel magadnak a kérdést: valóban ettől érzem magam biztonságban?

shutterstock 635835290

Vallatod a párod

Vagyis amikor, mint egy bírósági tárgyaláson, minden részletre rákérdezel, ami csak eszedbe jut. "Mit mondtak? Te mit mondtál? Ki volt még ott? Vonzónak találtad?" Lehetséges, hogy a bizonyítékok nyilvánosságra hozatala beigazolja a gyanúdat, de az is lehet, hogy a dolog fordítva sül el. Ha folyton faggatod a partnered, könnyen elidegenítheted magadtól.

Ellenőrzöd a közösségi médiában, az sms-ekben és az emailekben

Miközben a nyomokra vadászol, csak a párodnak teszel rosszat. Amikor egy férfi megnézi a nő Facebook oldalát, akivel randizik, és egy bizonyos baráttól kommenteket talál a képei alatt, valószínűleg fokozódik majd a féltékenység, ami miatt még többet kérdezősködik, ami konfliktushoz vezethet, ez pedig bizonytalanságot teremt a kapcsolatban.

shutterstock 413657935

Követed a partnered

Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy azon kapod magad, hogy követed a párodat a gyógyszertárba, munkába vagy közösségi eseményekre. Előfordulhat, hogy tényleg megcsal, de ha ez nem így van, és még bizonyítékod sincs, ez el fog idegeníteni titeket egymástól, ami bizonytalansághoz és további féltékenységhez vezet. Az emberek nem szeretik, ha titokban követik őket.

Teszteled a párod

Azt hiszed, hogy egy ajakbiggyesztés üzenetnek számít. Ha a párod igazán szeret, megkérdezi, hogy mi a baj, és mindent megtesz majd, hogy jobban érezd magad. Talán. De lehet, hogy azt hiszi, egyszerűen csak rossz a kedved, és ő is passzívan áll a szituációhoz. Tudjuk, hogy egy kapcsolatban a negatívumok negatívumokhoz vezetnek. Ez a viselkedés ahelyett, hogy közelebb hozna titeket egymáshoz, közétek áll.

shutterstock 270368003

Faggatod arról, hogy még mindig vonzónak talál-e

Sokan a partnerünk segítségével akarjuk megnyugtatni magunkat, amikor túl bizonytalanok vagyunk és túl magasak az elvárásaink önmagunk felé. Fogadd és értékeld a bókokat, amikor kapod, de ne erőszakold ki őket. Egy idő után egyre kevésbé nyugtatnak majd meg a válaszok, és ironikus módon még többet akarsz majd ezekből.

Megpróbálod irányítani a partnered

Azt hiszed, hogy meg tudod győzni a párod arról, hogy ne keresse a vonzó emberek társaságát. Megpróbálhatsz bűntudatot kelteni benne vagy elérni, hogy kényelmetlenül érezze magát. De senki sem szereti, ha irányítják, lehet, hogy a párod ettől csak még dacosabb lesz, és foggal-körömmel ragaszkodik majd ahhoz, hogy azt tehessen, amit csak akar.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek