Itt a világ legegyszerűbb diétája

Egy dán táplálkozási szakértő szerint fölösleges a számolni a kalóriákat, úgy is lefogyhatsz, ha szó szerint marokszámra szórod az ételt.

A skandinávokra jellemző letisztultság úgy tűnik a fogyókúrák terén is képes megnyilatkozni: Suzy Wengel például a kalóriaszámolgatás sutba dobásával és bonyolult receptek nélkül fogyott le és stabilizálta a testsúlyát. A táplálkozási szakértő 10 hónap alatt 40 kilót fogyott, 6 éve tartja a súlyát, a folyamatos méricskélés helyett pedig csak a markát használja az alapanyagok kimérésére.

"Nesze! Nesze!"

Könnyen lehet egyébként, hogy csak mérgében kezdte el marokszámra a tálhoz vágni az ételt, előtte nagyjából 17 éven keresztül jojózott ugyanis a súlya – írja a Business Insider. A „világ legegyszerűbb diétájának” lényege pedig mindössze ennyi: álljon mindig négymaroknyi ételből egy étkezés.

Suzy két marék zöldséget, egy maréknyi szénhidrátot és egy maréknyi fehérjét használ fel az étkezéseihez, amelyeket így egy konyhai mérleg vagy idő hiányában is gyerekjáték összeállítani. Az előtte-utána fotókat is kimaxoló dán nő szerint mindez napi 1500 kalóriának felel meg egy női marok esetében, férfimarkokkal számolva pedig nagyjából 2000 kalóriát tesz ki.

Egy pohár bor is belefér

A főzéshez szükséges fűszerekkel és zsírokkal természetesen kivételt tesz Suzy, azokból egy kicsivel kevesebbel is megelégszik. És valószínűleg a vajat sem pusztakézzel markolássza.

Azt mondja egyébként, hogy egy pohár bort is könnyen beilleszthetünk a rendszerbe, és nem, nem azért mert az folyékony, és amit nem lehet marokra fogni, az nem számít: Suzy a szénhidrátot cseréli le időnként borra.

Így fest egy átlagos nap, ha marokszámra szórod az ételt:

Reggeli:

Marok 01: saláta

Marok 02: spárga

Marok 03: 2+1 tojás (az egyik a sárgája nélkül), egy fél marék sajt

Marok 04: némi plusz fehérjével helyettesítve + olaj, egy kevés fenyőmag és fűszerek.

Ebéd:

Marok 01-02: sárgarépa, uborka, paprika, gomba, paradicsom

Marok 03: húspástétom, 1 tojás, egy szelet bacon

Marok 04: kenyér

+ egy kevés sajt és lekvár, hogy íze és zsírtartalma is legyen azért az ebédnek, amit egy csésze teával kísérhetsz le.

Vacsora (egy kissé furcsa bolognai)

Marok 01-02: hagyma, apróra vágott paradicsom, káposzta

Marok 03: darált marhahús

Marok 04: a tésztát ebben az esetben egy pohár borral helyettesítette Suzy, a hagyományos spagettialapok helyett így káposztaágyon nyugszik a fűszeres szósz.

Oszd meg másokkal is!
Mustra