18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

8 dolog, amit az orális szexről tudni kell

Tudományos tények az orális szexről, külföldi kutatási eredmények alapján. Más a helyzet itthon? Nem értesz egyet? Szavazz! Ha meg igen, akkor azért!

A néhány évtizeddel ezelőtt még gyakorlatilag perverzióként számon tartott orális szexet ma már csak kevesen tartják a testi érintkezés egy szélsőséges elkorcsosulásának. Hogy ez a pornó befolyásának, a szexológusok és szexuálpszichológusok úttörő tevékenységének vagy a kultúra általános szexualizálódásának köszönhető elsősorban, nem tudhatjuk biztosan. Jó eséllyel mindhárom tényező belejátszott abba, hogy napjainkra a szexuális örömszerzés eszköztára a szájjal kényeztetés különféle módozataival gazdagodott (de legalábbis bővült).

Nincs ez másként a tengerentúlon sem, ahol Justin Lehmiller amerikai szexuálpszichológus annak járt utána, mi az, amit a tudomány a saját eredményeiből merítve is elmondhat a az orális szexről. Lehmiller tapasztalatait pontokba szedve ugyan jobbára amerikai eredményekről számol be, cikkünkben a bekezdések végén lévő szavazásokon te is elmondhatod mit gondolsz!

shutterstock 499262773

#1 - Az orális szex mindenkié.

Az amerikaiak 86-87 százaléka legalábbis átesett már a tűzkeresztségen. Ezekből az adatokból nem derül ugyan ki, hogy az igenlő választ adók a száj melyik oldalán álltak ekkor, annyit azonban mindenképpen megtudhatunk belőlük, hogy az orális szexet mint az örömszerzés egy módját a többség azért nem tartja ördögtől valónak.

Próbáltad már az orális szexet?

#2 - A nők inkább adják, mint kapják az orális kényeztetést.

Na annyira azért nem nagy a különbség: Amerikában a nők 31, a férfiak 44 százaléka számolt be arról, hogy legutóbbi szexuális együttléte alkalmával partnere szájával is kereste a kedvét, azok aránya azonban, akik maguk is a tettek mezejére léptek mindkét nem esetében 37 százalék körül alakult.

Szerinted is inkább a nők az aktívabbak?

shutterstock 771497800

#3 - Az orális szex nem csak az életben, de a pornóban is népszerű.

Egy kutatás szerint olyannyira, hogy mindkét nem esetében ez a második legkeresettebb kategória: férfiaknál az amatőr filmek, nőknél az édeshármas mögött.

Szívesen nézel orális szexet ábrázoló pornót?

#4 - Az orális szex nem is szex.

Mondta a megkérdezett egyetemisták jelentős része egy amerikai kutatásban. Függetlenül attól, ki csinálja kinek a résztvevők negyede vélte csak úgy, hogy az orális szex szexnek számít. Ezen még az orgazmus is csak keveset módosított: abban az esetben, ha a szerencsésebbik fél el is élvez, 31 százalék szerint beszélhetünk szexről. A megkérdezettek csaknem negyede azonban ebben az esetben is úgy gondolta, nyilvánvalóan nem szex az, ami történt. A leszbikus nőknek viszont nagyon is számít. És a biszexuálisoknak is - derül ki a fenti kutatás eredményeiből. A meleg férfiaknak ezzel szemben csak úgy a harmada értett ezzel egyet.

Szerinted szexnek számít?

shutterstock 672435712

#5 - Csinálni is tök jó.

Legalábbis ez derül ki egy kanadai kutatásból. Az eredmények alapján az csaknem mindenkinek nagyon bejön, ha őt kényeztetik (nahát!), az orális szex aktív művelésében azonban valamivel lelkesebbek a pasik. Míg ugyanis a nők körében "csak" 83 százalék szereti csinálni is, a férfiaknál ez az arány 93 százalék.

Csinálni is tök jó?

#6 -  Az meg még jobb, ha más csinálja neked.

Legrosszabb esetben ezt egy 2012-es kutatásból is tudhatjuk. Ennek során különféle szituációkat mutattak nőknek, majd arról kérdezték őket, mennyire tartják valószínűnek, hogy el tudnak úgy élvezni. Egy alkalmi kapcsolatra például a résztvevők negyede mondta, hogy el fog tudni menni, ha csak úgy simán (hüvelyi úton) szexelnek. Ha azonban a szexuális úton terjedő betegségekre fittyet hányva orális szexben is része lehet az egyéjszakás kaland során, a társaság csaknem fele képes elélvezni - saját megítélése szerint. A különbség hosszú távú kapcsolatokban is megmarad: ebben a konstellációban a nők 75 százaléka jut csak el az orgazmusig nélkül szimpla közösüléssel. 83 százalék jár azonban sikerrel, ha orálisan is kényezteti a partnere.

Szükséged van orális kényeztetésre az orgazmushoz?

#7 - Nem véd a HIV ellen.

Meg a többi szexuális úton terjedő fertőzés ellen sem. Ennek ellenére kevesen használnak óvszert. Egy brit vizsgálatban például 1373 16 és 18 év közötti diákot kérdeztek erről, közülük 17 százalék használt valaha, és 2 százalék használ rendszeresen óvszert az orális szexhez.

shutterstock 653302822

#8 - Csökkenti a vetélés kockázatát.

Ez mondjuk értelemszerűen csak a nők számára opció, és le kell hozzá nyelni az ondót. Egy holland immunológiai tanulmány eredményei szerint ugyanis a spermában található HLA-molekulák egyes csoportjai növelik a nő és leendő gyermeke közötti hisztokompatibilitást. Ez annyit jelent, hogy az anya szervezete toleránsabbá válik az apai antigénekre, így kisebb eséllyel fog ellenanyagot termelni a közös gyermekükkel való várandósság idején, csökkentve ezzel a vetélés kockázatát is. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra