18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Tudod, ki élvez el a legkönnyebben?

A férfiak és a leszbikus nők állnak a legjobban, ami az orgazmust illeti, a hetero- és biszexuális nők között nincs érdemi különbség.

A heteroszexuális nőknek egész pontosan harmadakkora esélyük van, hogy szex közben elélvezzenek, mint leszbikus társaiknak - mondják a számok. Ráadásul egészen nagy számok mondják, a fenti eredményeket felmutató kutatásban ugyanis több, mint 52 ezer ember válaszait összesítették. A kérdések pedig messze nem csak az orgazmusra, de szexuális életük szinte minden részletére vonatkoztak. 

Elélvezel-e?

Az amerikai kutatócsoport mégis egyértelműen az orgazmus-témára ment rá, és leginkább arra voltak kíváncsiak, mi kell ahhoz, hogy a szexuális csúcsélmény minél gyakrabban átélhető legyen. A nagyságrendileg 27 ezer férfi kitöltő orgazmusa, úgy tűnik, nem igazán múlik a körülményeken: a pasik döntő többsége általában azért képes elélvezni. Mielőtt azonban könnyelmű sztereotípiákba bocsátkoznánk, meg kell jegyezni, hogy az adatok szerint tíz férfiből csak hétnek van minden egyes szexuális együttlét alkalmával orgazmusa, kettőnek "általában", egynek pedig csak ritkábban.

Ami a nőket illeti, az eredmények alapján itt már kevésbé rózsás a helyzet. Legalábbis azoknál a nőknél, akik férfiakkal (is) élnek szexuális életet. A hetero- és biszexuális nőknek ugyanis mindössze egyharmada számolt be arról, hogy minden alkalommal el tud menni, és ugyanennyien mondták az "általában" választ is. A társaságnak így mintegy 66 százaléka él csak át valamilyen rendszerességű szexuális kielégülést, 9 százalékuk pedig szó szerint soha. Ez egyébként mintegy 2300 főt jelent, ha csak a kutatásban résztvevő nőket vesszük, a teljes amerikai népességre vonatkoztatva (az adatfelvétel az amerikai társadalomra reprezentatív mintán történt) azonban több, mint 14 milliót. A leszbikus nők ugyanakkor sokkal jobban állnak : 60 százalékuk minden alkalommal, egy további 27 százalék pedig "általában" el tud élvezni.

shutterstock 549337462

Hogy csináljátok?

A további adatelemzés során arra is készültek statisztikák, milyen szexuális szokások jellemzik azokat a nőket, akiknek gyakran vagy mindig sikerül elérniük az orgazmust. Nézzük a listát!

Azok a nők tehát, akik rendszeresen vagy mindig el tudnak élvezni

  • valószínűbben volt részük orális kényeztetésben
  • tovább tartott a legutóbbi szexuális együttlétük
  • elégedettebbek a párkapcsolatukkal
  • kommunikálják szexuális vágyaikat a partnerük felé,

valamint az elmúlt hónap során

  • próbáltak ki valamilyen új pózt
  • dicsérték meg partnerüket
  • részük volt valamilyen anális izgatásban
  • megvalósították valamilyen szexuális fantáziájukat
  • vettek fel szexi fehérneműt
  • telefonon, online vagy élő beszélgetés során "húzták fel" egymást a másikkal
  • kifejezték szeretetüket az együttlét során

Nos, az első néhány találattal nyilván nem fedeztek fel ismeretlen kontinenst, ráadásul a legtöbb esetben az ok és a következmény is összemosódik. Amellett például, hogy a kapcsolatukkal elégedettebb nők könnyebben és gyakrabban élnek át orgazmust, valószínű, hogy minél kielégítőbb valakinek a szexuális élete (aminek része az orgazmus megléte/gyakorisága is), annál elégedettebb a kapcsolattal. Ebben a kutatásban például a rendszeresen csúcsra jutó nők 92 százaléka volt elégedett a párkapcsolatával, míg azok a nők, akik soha nem élnek át orgazmust, csak 73 százalékban érzik jól magukat párjukkal (mondjuk ez így is egy egész meglepően magas arány). Érdemes megfigyelni azt is, hogy az orgazmussal jobban álló nők szexuális szokásai - a konkrétumoktól függetlenül - mennyivel felszabadultabb légkörről és nyíltabb kommunikációról tanúskodnak.

shutterstock 303137849

Egy további elemzésben a tudósok azt is megnézték, vajon min múlhat az, hogy míg a hetero- és biszexuális nők 66 százaléka él át viszonylag rendszeresen orgazmust, a leszbikus nőknél ez az arány jóval magasabb (86 százalék). Az eredmények szerint a konkrét szexuális szokások nem sokat magyaráznak a dolgon. Legalábbis, ha azt vesszük, melyiket milyen gyakran csinálják, abban nincs akkora különbség, ami megmagyarázná, miért van háromszor akkora esélye a leszbikusoknak az orgazmusra. Így aztán csak egy magyarázat maradt, mégpedig hogy ugyanazt a tevékenységet (például az orális szexet) bármilyen gyakorisággal lehet nagyon jól, kevésbé jól, és rosszul is csinálni. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek