18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Nem azért vagy rossz az ágyban, mert nem úgy nézel ki, mint Ryan Gosling

A szexben nem feltétlenül a külsőségek és az állóképesség kimaxolása a cél. Tényleg nem.

A leggyakoribb szexszel kapcsolatos félelmeknél, hogy tudniillik túl gyorsan kifárad valaki, nem néz ki elég jól és ráadásul még béna is, szerencsére azért jóval összetettebb kérdés, hogy ki milyen az ágyban. A Huffington Post szerint például többet nyom a latban, mennyire képes megnyílni valaki a partnere előtt, illetve hogy be meri-e vallani, mi indítja be igazán.

Fejben dől el

Valószínűleg az sem árt persze, ha tényleg hajlékony és strapabíró valaki, a lényeg azonban az, mennyire képes eltávolodni a szexualitással kevésbé átitatott hétköznapoktól. Minél jobban elengedi magát valaki, minél inkább képes teret engedni annak, ami éppen történik, annál élvezetesebb lesz a szex is. Ez a kitárulkozás sokféle formát ölthet persze attól függően, ki milyen vágyakat rejteget a mindennapokban. Sok más dolog mellett a következő dolgok is segíthetnek például:

shutterstock 514795321
  • A jó szexnek fontos előfeltétele lehet az is, be meri-e vallani valaki, hogy a mindennapok során megszokotthoz képest sokkal jobban vágyik rá, hogy dominálja a másikat, vagy épp ellenkezőleg, inkább a spektrum másik oldala érdekelné, és azt szeretné, hogy őt dominálják.
  • A hétköznapok során megszokott hierarchiát egy-egy klasszikus egyetemi docens–elsőéves egyetemista vagy orvos–beteg felállású szerepjátékkal is a feje tetejére állíthatja az, aki szívesen szerepet cserélne a partnerével.
  • Az is segíthet persze, ha valaki végre elő mer hozakodni azzal, hogy számára elég kevésnek tűnik, hogy csupán kétszereplős egy együttlét. További aktív szereplők, vagy épp a sarokban üldögélő, passzív cserejátékosok bevonásával az évtizedes házasságok is felpaprikázhatók!
  • Emellett azzal is érdemes lehet előhozakodni, hogy nem feltétlenül a barátnőnk/barátunk nemi szerve, hanem egy látszólag kevésbé érdekes testrész vagy épp ruhadarab képezi a vágy titokzatos tárgyát.
  • Sok esetben mindez a szokásos órarend és sorrend sutba dobásával is együtt jár, és a megszokotthoz képest sokkal hosszabban vagy épp sokkal rövidebb ideig fognak ruhában tartózkodni a partnerek, mielőtt ágyba/kalodába bújnának

A lényeg, hogy képesek legyünk egy olyan környezet kialakítására, amely mentes az élet más területeit idő előtt leszabályzó tabuktól, és lehetővé teszi, hogy a kicsit őrültebb és kegyetlenebb énünket is felfedjük a másik előtt. Akkor lesz igazán szexi a dolog, ha találunk valakit, aki felvállalja a saját kis furcsaságait és ezzel egyidejűleg a másik titkos vágyait is képes előcsalogatni és bátorítani. 

Visszatérhet-e az eltűnt vágy a kapcsolatba?

Ha te is feltetted már magadnak ezt a kérdést, akkor neked szól Dr. Hevesi Kriszta előadása. A szexuálpszichológust november 10-én a MOM Kultban hallgathatod meg, jegyeket pedig itt vásárolhatsz.

Oszd meg másokkal is!
Mustra