Arcplasztika nélkül a feszes arcbőrért

Egyre több, a sebészeti beavatkozásokat fölöslegessé tevő, vagy legalábbis elodázni képes eljárás lát napvilágot.

Az öregedő, ráncossá váló és megereszkedő arcbőr fiatalítását célzó, egyre hatékonyabb eljárások persze csak a Keith Richards jellegű arcberendezést valamilyen furcsa oknál fogva elkerülni vágyók második számú opciói kéne hogy legyenek, a leghatékonyabb csodaszer ugyanis még mindig a megelőzés – írja a Goop. A bőrgyógyász Dr. Robert Anolik szerint a rendszeres naptej használat és az egészséges életmód, azon belül is a cukor- és alkoholfogyasztásról, valamint a dohányzásról való lemondás és a kellő mennyiségű testmozgás az, ami segíthet megelőzni, hogy idő előtt löttyedté és fonnyadttá váljon az ábrázatunk. De persze akkor sincs minden veszve, ha valaki inkább a fotel + whisky + cigi kombinációt választja. 

A bőr felső rétegeit revitalizáló, A-vitamint vagy peptideket tartalmazó krémek, valamint a lézeres kezelések képesek ugyan stimulálni a kollagén termeléséért felelős sejteket, az igazi áttörést azonban a bőr feszességéért és rugalmasságáért felelős kollagén termelődésének a mélyebb bőrrétegekben való újraindítása jelenti – mondja Anolik.

Ultrahang

Az átmeneti segítséget jelentő, a bőr mélyebb rétegeibe fecskendezett feltöltőanyagok is segíthetnek persze a bőrgyógyász szerint, még hatékonyabb eljárás ugyanakkor a sebészeti beavatkozást nem igénylő, és így a lábadozási időt is kiküszöbölő, Ultherapy névre hallgató ultrahangos eljárás. Az ultrahangos technológiát használó eljárások szintén a bőr mélyebb rétegeinek kollagén termelő funkcióinak aktiválását ígérik. A módszer segítségével, viszonylag gyorsan, néhány hónap alatt megemelhető, feszesebbé tehető a megereszkedett bőrfelület.

shutterstock 580672234

Rádiófrekvencia + mikrotűk

Az ultrahanggal operáló eljárások mellett a bőrszövet nagyrészét sértetlenül hagyó, a rádiófrekvenciát csak mikrosérüléseket okozó parányi tűkkel kombináló eljárások is ígéretesnek tűnnek Anolik szerint. A rádiófrekvenciás eszközök itt az ultrahangos készülékekhez hasonló hatást fejtenek ki a mélyebben fekvő bőrrétegekre, ami a mikrotűkkel együtt serkentőleg hat a kollagén termelésért felelős sejtekre. A Goopnak nyilatkozó másik bőrgyógyász, Dr. Doris Day szerint különösen hatékonyak a mikrotűket használó eljárások a szemek környékén, és az akne által hátrahagyott hegek esetében.

Persze Day szerint is az az ideális megközelítés, ha valaki nem csak a legújabb készülékek használatával próbálja fiatalon tartani az arcát, hanem kihasználja a megfelelő étrend, a kellő mennyiségű testmozgás, a kozmetikai szerek és a feltöltéssel dolgozó eljárások nyújtotta előnyöket is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek