18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Édeshármas, domináns pasi, szex közben meglesett partner

- ezek a leggyakoribb szexfantáziák

Egy kutatásban kedvenc szexfantáziáikról kérdezték az embereket. Jó hír, hogy bármi is a tiéd, biztos nem vagy vele egyedül. Az eredményeket keresési statokkal ellenőriztük.

Mi számít szokatlan vagy ritka szexuális fantáziának? Egy kanadai kutatásban eredetileg erre a kérdésre keresték a választ, meg is kérdeztek róla több, mint másfélezer embert. Ők pedig válaszoltak. Pontosabban a szex 55 különböző válfaja közül jelölték be azokat, amikről fantáziáltak már korábban. Az eredmények szerint a pedofílián, az állatokkal való szexen, az egymásra vizelésen, illetve nők esetében a férfiruhába öltözésen kívül nem igen találni olyan fantáziatartalmat, ami ritka volna. A legnépszerűbb témák az orális szex, a szex valamilyen különleges vagy szokatlan helyen, illetve férfiak esetében az édeshármas voltak, a kitöltők legalább háromnegyedét érintve. A legérdekesebb eredmények azonban csak ez után jönnek. Abból ugyanis, hogy valaki fantáziált-e már valaha arról, hogy a másik fél dominál felette, vagy voltak-e homoszexuális fantáziái, semmi nem derül ki ezeknek a vágyképeknek a gyakoriságát illetően. A kitöltőket megkérték ezért arra is, írják le kedvenc szexuális fantáziájukat. 

shutterstock 411315721

A legnépszerűbb fantáziák

A résztvevők által leírt jeleneteket ezután aszerint elemezték, mi volt bennük a leginkább meghatározó mozzanat. Az eredmények, ahogy arra számítani lehetett, markáns különbségeket tártak fel a nők és a férfiak kedvenc fantáziái között. Ami a férfiakat illeti, ők úgy tűnik, legszívesebben arról ábrándoznak, hogy meglesnek másokat, ahogy szexelnek. Ez a motívum a férfiak 15 százalékánál jelent meg, és úgy tűnik, nem is mindegy, hogy kit: a fél társaság ugyanis képzeletben saját partnerét szereti nézni, ahogy az éppen egy másik férfival van együtt. Hasonlóan népszerű fantáziának számítanak a fétistárgyak, melyekről a férfiak 14 százaléka ábrándozik. Általában valamilyen ruháról vagy tárgyról van itt szó, de ide tartozik például a lábfétis is. A bronzérmet a maga 13 százalékával az édeshármas szerezte meg, ezt az érdeklődők nagyjából fele idegenekkel álmodja meg, a többiek pedig partnerük mellé képzelnek el egy harmadik felet is.

A nők legszeretettebb fantáziáiban úgy tűnik, a helyszín és a hangulat ami igazán fontos. A női válaszadók több, mint negyede (27 százaléka) fantáziál arról, hogy valamilyen egzotikus, szokatlan vagy éppen nyilvános helyen szexel, mondjuk tengerparton, medencében vagy éppen egy irodában. 20 százalék képzetvilágát teljesen a partner személye tölti be, míg a harmadik legkedveltebb fantáziaként a nők 19 százaléka ábrándozik arról, hogy szexuálisan alárendelődjön egy domináns partnernek.

Fontos nemi különbség mutatkozott továbbá abban is, hogy míg a férfiak általában hajlanak rá, hogy fantáziáikat a való életben is kipróbálják, addig a nők gyakrabban számolnak vele, hogy az óceánparton jó eséllyel mindenük telemegy homokkal, és az sem minden esetben szerencsés, ha valaki rájuk kényszeríti az akaratát a szexben.

Mindenki hazudik

A kérdőívekkel nyert eredmények gyakori kritikája, hogy a kitöltő úgyse mond igazat. Érdemes ezért megnézni napjaink Kinsey jelentését, vagyis a pornóoldalak statisztikáit, hogy vajon ugyanazokra a témákra keresnek-e rá az emberek, mint amiket a kutatásokban ikszelnek.

Nők esetében a legnépszerűbb keresőkifejezések két nagyobb csoportra oszthatók. A legkeresettebb műfaj itt egyértelműen a két nő közötti szex, illetve annak egyes változatai. Ennek kapcsán érdemes megjegyezni, hogy az ilyen típusú tartalmak sok esetben nem elsősorban a homoszexuális érdeklődés kapcsán vonzzák a női felhasználókat. A leszbikus jelenetek esztétikai, dramaturgiai kidolgozottsága, a szex köré vont atmoszféra lágysága gyakran hívogatóbb a nők számára, mint a hetero anyagokra jellemző nyers ábrázolások. A fenti kutatáshoz hasonlóan így ez a trend is alátámasztja, hogy a nők számára fantázia szintjén is igen fontosak a környezeti, hangulati elemek. A másik legkeresettebb halmaz a hármas szex (threesome), a csoportos szex férfiakkal (gangbang), valamint a szex tekintélyesebb intim méretekkel megáldott feketékkel (big black dick). Ezekben a videókban a női szereplők általában alárendelt szerepben vannak, ami szintén rímel a kutatási eredményekre.

shutterstock 376107088

A férfiak leggyakoribb keresései ezzel szemben szinte kivétel nélkül a női szereplők kinézetére, testi adottságaira, illetve korára vonatkoznak. Összevetve a kutatásban tapasztaltakkal egyrészt a pornó önmagában is arról szól, hogy az ember másokat néz, ahogy szexelnek. Ami a fétiseket illeti, a kutatásban feltárt népszerűségüket valószínűleg annak köszönhetik, hogy az összes válfaját összeadva vizsgálták. Meglepő viszont, hogy a hármas szex a pornókereséseket tekintve nem került még a top 10-be se, sőt, a nők 61 százalékkal többször keresnek rá, mint a férfiak.

A két megválaszolatlan kérdés tehát a leszbikus és a hármas jelenetek népszerűsége marad. Előbbi kapcsán a fenti kutatás szerint a nők 37 százalékánál fordul csak elő homoszexuális fantázia, és mindössze 8 százalék mondja ezt a kedvencének. Így, bár a nők bizonyítottan nyitottabbak a férfiaknál az azonos neműek közötti szexet illetően, az ilyen jellegű fantáziák többségében valószínűleg nem a másik neme a lényeg. Ami pedig a hármas szexet illeti, érdemes közelebbről is megnézni a pornóvideók statisztikáit. Az látszik, hogy míg a nők leggyakrabban arra keresnek rá, hogy mi történik a filmben addig a férfiak arra, hogy ki szerepel benne. Ez alapján lehetséges tehát, hogy a hármasban sem az a legfontosabb, hogy hányan vannak, sokkal inkább, hogy kik azok és hogy néznek ki. 

Neked mi a kedvenc szexfantáziád?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek