Büdös-e vagy?

Kiközösítés helyett dobáljuk krónikus testszaggal rendelkező embertársainkat kávébabokkal. Tisztes távolból persze!

Mindannyian találkoztunk már olyan emberrel, akiről minden teketória nélkül ki lehet jelenteni, hogy szaglik. Ha pedig valakiről ez az első dolog, ami eszünkbe jut, adódik a kérdés, hogyhogy csak minket zavar a probléma, miért van az, hogy a kellemetlen szagok hordozói orkokra emlékeztető szagfelhőben, de szemlátomást gondtalanul, boldog tudatlanságban, élik jó kedélyű mindennapjaikat. 

shutterstock 370032968

A rejtély kulcsa az, hogy az orr viszonylag hamar határozott nemet mond az állandó testszag jelentette kihívásokra, és visszavonulót fúj, érzéketlenné válva gazdájának folyamatos, szag alapú önpusztítására. Ez az oka annak is, hogy az emberek nem érzik az otthonuk szagát: a szaglás gyorsan alkalmazkodik, de nehezen áll vissza egy semleges alaphelyzetbe.

Tehát lehet, hogy te is bűzlesz, ráadásul régóta, az orrod pedig ellened fordult, és a vesztedet kívánja. De van megoldás! Ha ellenőrizni szeretnéd, hogy büdös vagy-e, azt nagy valószínűséggel akár most is megteheted. A Science of Us szerint ehhez nem kell mást tenni, mint beleszagolni egy csésze kávéba.

A kávé szaga ugyanis képes tehermentesíteni az orr szagreceptorait, néhány hosszú belégzés, és az orr tiszta lappal indul. Ezért helyeznek el kávébabokat a parfümériákban, 2 parfüm tesztelése között újraindíthatjuk velük a rendszert. És ellenőrizhetjük, nem bűzlünk-e. Irány a konyha!

Oszd meg másokkal is!
Mustra