Így hazudunk magunkról az Instagramon

Zanza!

Ha mindenki ennyire imádná a munkáját, a párját, magát, ha mindenki ennyire vidám, kisimult és boldog lennie mint amit közvetít magáról a Facebook, Instagram, meg úgy általában a különféle közösségi média felületein, hát akkor biztosan valami  egészen tökéletes világban élnénk, és mindeközben unikornisokat simogatnánk.

Hogy ez miért nincs így, azt egy oravecznórás bölcsességgel tudjuk magyarázni: mert az élet nem csak vidám pillanatokból áll. De az Instagramon mégis úgy tűnik, bár leginkább csak azért, mert ezért a látszatért hajlamosak vagyunk képekben hazudni, vagyis időt és energiát nem spórolva tökéletes pillanatokat kreálni. 

 Ezt mutatja be a Ditch the Label non-profit szervezet videója is.

Persze nemcsak a Ditch the Label munkatársainak szúrja a szemét az a jelenség, az elmúlt években már sokan reflektáltak az ilyen kreált pillanatokra. Itt van például a fitneszedző, Anna Victoria, aki egy kép erejéig bevállalta, hogy az ő tökéletes teste sem mindig tökéletes, vagyis leginkább csak akkor, amikor órákat szenved, hogy megtalálja végre azt a pózt, amiben annak tűnik. És ugye ő is csak egy a sorban.

Me 1% of the time vs. 99% of the time. And I love both photos equally. Good or bad angles don't change your worth ❤️ I recently came across an article talking about how one woman stated she refuses to accept her flaws, because she doesn't see them as flaws at all. I LOVED that because it sends such a powerful message that our belly rolls, cellulite, stretch marks are nothing to apologize for, to be ashamed of, or to be obsessed with getting rid of! As I'm getting older, I have cellulite and stretch marks that aren't going away, and I welcome them. They represent a life fully lived (for 28 years so far :)) and a healthy life and body at that. How can I be mad at my body for perfectly normal "flaws"? This body is strong, can run miles, can lift and squat and push and pull weight around, and it's happy not just because of how it looks, but because of how it feels. So when you approach your journey, I want you to remember these things: I will not punish my body I will fuel it I will challenge it AND I will love it 💗💗💗 If you're following my page, you're a part of helping me spread this message and creating this movement - thank you. #fbggirls www.annavictoria.com/guides

Snapchat: AnnaVictoriaFit (@annavictoria) által megosztott bejegyzés,

A németeknek is elege lett a netes hazugságokból, ők #mehrrealitätaufinstagram címkével töltik fel valós életük valós pillanatairól készült képeiket. Bár így is vannak, akiknek nem egészen sikerült elszakadni a sémáktól.

És ne feledkezzünk meg Essena O'Neill ausztrál modellről. A fiatal lánynak több mint 600 ezer követője volt Instagramon, egyik nap azonban besokallt és törölte az összes profilját, majd létrehozta a letsbegamechangers.com oldalt. Állítása szerint azért kellett tiszta lappal indulnia, mert rádöbbent, mennyire hatalmába kerítette a lájkvadászat és a megfelelési kényszer. Mint elárulta, az alábbi képe például úgy készült, hogy közel száz fotót készíttetett a húgával, hogy végre találjon egyet, amin a hasa jól néz ki. "Üvöltöttem vele, hogy fotózzon még" - mondta egy interjúban.

essena.png

"Úgy éreztem, hogy a követőim és a lájkjaim száma egyenértékű azzal, hogy hány ember szeret és hány ember számára vagyok fontos. Még csak nem is érzékeltem, ahogy ez megtörténik, de szépen lassan eggyé váltam a közösségi médiában mutatott képpel. Enélkül azt sem tudtam, ki vagyok. Pózolós fotók, megszerkesztett videók, betűre mért képaláírások – ezekkel azonosultam. Egy illúzió volt az életem. De kérlek, ne értsetek félre, nagyon hálás vagyok, hogy ez megtörtént” - írta weboldalán, amit azóta szintén megszüntetett, ugyanis kivonulását sokan elég kétkedve fogadták, sőt, állítása szerint halálos fenyegetéseket is kapott

Blogmustra