Feszesség és méret: mi a fontos a pasiknak a női mellben?

Az Evolution and Human Behavior (Evolúció és emberi viselkedés) című folyóiratban publikálták annak a fontos kutatásnak az eredményeit, mely azt firtatta, milyen melleket látnak vonzónak a férfiak – írja az iflscience.com.

Döbbenet,

de az jött ki, hogy a feszesség és méret határozza meg, mennyire lesz adott mell vonzó egy férfi számára. A felmérésben 267 pasi vett részt, brazilok, kameruniak, csehek és namíbiaiak. Nekik legjobban

a közepes méretű mellek tetszettek,

kivéve a namíbiaiakat, ők a nagy melleket szeretik. "Kultúrától független, állandó preferencia a feszes mell, mely tipikusan a fiatal felnőtt nőknél jellemző. A mellméretnél viszont nagy eltéréseket figyelhettünk meg: a legtöbb tesztben résztvevő országban a közepes méretű mell a legkedveltebb" – mondta a PsyPostnak a kutatás vezetője, a prágai Károly Egyetemen dolgozó Jan Havlíček.

shutterstock 142891951

A munka nagyon tudományosan folyt: a kutatók különböző méretű és feszességű mellekről mutogattak képeket a résztvevőknek. Előbbi tényező arról árulkodik, hogy adott nő alapvetően mennyire termékeny (az a képzet, hogy minél nagyobb egy mell, annál termékenyebb viselője), utóbbi arról, hogy az életkora szempontjából mennyire termékeny az illető (minél feszesebb egy mell, annál fiatalabbnak gondoljuk tulajdonosát, a fiatalság pedig egyenlő a termékenységgel).

A kutatásokat folytatni kívánják.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek