Ne legyen bűntudata a pizza miatt, de készüljön fel 91 percnyi súlyzózásra

Nagyon fontos, hogy az ember próbáljon egészségesen élni és táplálkozni, de persze néha mindenki elcsábul. Buliból hazafelé vagy egy nagyon sűrű és fárasztó nap végén sokkal egyszerűbb rendelni egy pizzát. Sőt azzal sincs semmi probléma, ha néha az ember néha megkíván egy egészségtelen hamburgert némi sült krumplival vagy bevág egy pizzát. Azt viszont jó ha tudja, hogy egy kis extra munkára lesz szüksége, hogy ezeket  ledolgozza. A hajtás után mutatjuk is, hogy mennyire.

A Buddy Loans összeszedte, hogy mennyi kardióedzésre vagy éppen súlyzózásra van szüksége a férfiaknak és nőknek, hogy ledolgozzák a nyolc legnépszerűbb gyors ételt. A nőknek átlagosan 2000, míg a férfiaknak 2500 kilokalóriára van szüksége egy nap, tehát elviekben akár bele is fér, hogy a napi adag nagy részét egy hamburgerrel letudja, de ha mégis enne mellette mást is, akkor mutatjuk mennyit kell edzenie. 

Az újság kiszámolta az ételek kalória - és zsírtartalmát, majd ehhez képest kalkulálták ki, hogy mennyi edzéssel jár ezt lemozogni a férfiaknak és a nőknek.

  • Egy Big Mac miatt 51 percet kell kardióznia nőként, férfiként 42 perc is elég. Ugyanez súlyzózásból 68 és 57 perc.
  • Egy nagy sültkrumplit már 48 perc alatt le tud ugrálni nőként, férfiként pedig 8 perccel kevesebbel megússza. Ha a súlyzók híve, akkor ez 64 és 53 perc lesz. 
  • Egy margherita pizza a nőknek 94 perc súlyzózásba kerül, a férfiaknak pedig 79 percbe. Ha kardiózik, akkor ez lecsökkenthető 71 és 59 perc. 
  • A KFC csirkéiből három darabot 101, illetve 84 percnyi súlyzós edzéssel lehet lemozogni, kardióznia pedig 75, illetve 63 percet kell.
  • A délutáni nasi is megbocsájtható bűn, ugyanis egy szelet  Cadbury's tejcsokit 25 perc, illetve 21 kardióval lehet eltüntetni, és kicsivel több mint félóra kardiózás is elég.
  • Ha pedig munka után beül egy korsó sörre, utána 25 percet kell ugrálni vagy éppen tekerni, a súlyzózáshoz pedig plusz 9 percre lesz szüksége. Férfiaknál ez 21 és plusz hét perc. 
  • És hogy mi van ha megeszik egy szelet csokoládés karamelltortát? Néha az is belefér. Főleg ha utána van felesleges 3 órája, amíg kardióedzésen lemozogja, vagy majdnem 4 órája, amíg erőnléti edzésekkel szabadul meg a bevitt extra kalóriáktól. Pasiként persze ezt is kevesebből, pontosan 149 és 199 percből megússza. 

Januárban indul a Szobafitnesz Bánkuti Gabival!

Januárban új sorozatot indítunk Szobafitnesz Bánkuti Gabival címmel. Már megvannak az olvasók, akik részt vesznek az életmódváltó programunkban, de nem feledkeztünk meg a többiekről sem, és önnek is érdemes lesz követnie a sorozatot, ugyanis minden cikkben lesznek olyan pár perces edzések, amelyeket otthon bárki kipróbálhat, elvégezhet. Íme egy kis ízelítő:

Oszd meg másokkal is!
Mustra