A kolosztómiás zacskó egy testépítő versenyzőnek se ciki

Nyáron írtunk egy bikinimodellről, aki Chron-betegként azért harcol, hogy jobban elfogadják a hozzá hasonló problémákkal küzdő embereket. Sokan csatlakoztak is a mozgalomhoz, és most itt egy újabb fiatal lány, aki példakép lehet azoknak, akiknek kolosztómiás zacskóval kell együtt élni.  

A cornwalli Zoey Wrightnál két évvel ezelőtt diagnosztizálták a colitis ulcerosa nevű bélbetegséget,. A sportrehabilitációt tanuló lány négy hét alatt fogyott 63-ról 50 kilóra, és miután egy hónapra kórházba került, az orvosok azt javasolták, hogy egyezzen bele egy ileosztóma műtétbe. Az operáció során a vastagbél egy részét vagy az egészét kivágják, és a vékonybelet kivezetik a hasfalhoz. "Sírtam, állandóan csak sírtam, alig bírtam járni, és volt idő, amikor olyan gyenge voltam, hogy mosakodni sem tudtam elmenni, csak feküdtem az ágyban" - nyilatkozta Wright, aki úgy döntött, mégsem műtetti meg magát, hagyja a gyógyszereket is, és inkább gyúrni kezd. 

Last nights Serratus Anterior check * Peak week starts tomorrow.. **let the fun begin!!!!! *** #preplife #prepmode #ostofit #ileostomy #ostomy

Bodybuilding with IBD * (@zoeywright10) által közzétett fénykép,

A családja támogatta, ám mivel nem lett jobban, 2014 novemberében végül úgy határozott, mégis kés alá fekszik. Persze a hasára operált kivezető nyílás és a kolosztómiás zacskó ellenére sem hagyott fel a testmozgással, és azóta már első versenyére készül - írja a Daily Mail. "Ha nem éreztem jól magam a bőrömben, a negatív érzésekből is megpróbáltam erőt meríteni. Igen, a betegség megváltoztatta a testem, de miért hagynám, hogy mentálisan is megváltozzak? Ha valamit igazán akarsz, valami a szenvedélyeddé válik, akkor semmi sem állíthat meg. A testépítés segített túlélni a nehezebb napokat és ez a jövőben sem fog megváltozni" - szögezte le. 

PRE LEG DAY SELFIE * * @rondarousey 'Don't be a do nothing bitch' * such a bad ass chick! ** #DNB #dontbeadonothinbitch

Bodybuilding with IBD * (@zoeywright10) által közzétett fénykép,

Zoey Wright Instagram oldalán és blogjában mutatja meg, milyen erős, és másokat is erre biztat.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek