Megvan a válasz arra, miért lehet olyan jól szállodai szobában aludni!

Ismerős az az érzés, amikor felébred egy hotelben, rálép a süppedős szőnyegre, belebújik a papucsba és a köntösbe, és úgy érzi életében nem aludt még olyan jól, mint most? 

A Huffington Post szerkesztői arra jutottak, hogy a jó alvás titka a fehér ágynemű! Tényleg! Képzelje el a kedvenc szállodai szobáját úgy, hogy az ágyban nem fehér, hanem vibráló, színes és mintás huzatok várják? Na ugye! 

A fehér a luxus szimbóluma, az ember akaratlanul is úgy érzi, luxuskörülmények közé került, ami pedig igen pihentető. "Vizuálisan a fehér ágy gondolata igen fontos" - fejtette ki véleményét Erin Hoover a Westin és a Sheraton hotelek dizájnért felelős alelnöke. "A fehér ágy luxust közvetít és jó alvást biztosít" 

A Westin a '90-es években mutatta be a világhírű  Heavenly Bed  névre hallgató ágyát, ám ekkor még nem volt annyira kedvelt, hogy egy ágy hófehér legyen. A hotelek nagy része színes párnákat használt, amelyeket könnyebb volt tisztán tartani. De a tesztek során kiderült, hogy jó irányba haladnak a dizájn részleg dolgozói. "Az emberek azt hitték miután kicseréltük az ágyat, hogy az egész szobát felújítottuk, pedig csak az ágy változott" - mesélte el Hoover. 

De nem csak a Westin láncnál kedveli kja fehér hálókat, a Miraval, a Hilton és a Park Hyatt is a fehér ágyakat preferálják, ahol az ember maga mögött hagyhatja a gondokat és a problémákat. "A Park Hyatt a tiszta, egyszerű fehér ágyban hisz, és azt mutatja meg a vendégnek, hogy egy nyugodt, letisztult helyen hajthatja álomra a fejét" - részletezte Sybil Pool, a Hyatt sajtószóvivője. 

Ha pedig kíváncsi a szállodák egyéb titkaira, például hogy mi mindent lopnak a vendégek legszívesebbben, vagy mi történik, ha történetesen ott hal meg, kattinson erre a cikkünkre! 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek