Ön is reggel nyolckor guglizza ki az orvos telefonszámát?

A Google adatbázisai mindent tárolnak, és most már percre pontosan meg lehet mondani, mikor mi érdekli az embereket  - írja a New York Times egyik szerzője. Seth Stephens-Davidowitz négy héten keresztül figyelte, hogy mire kerestek rá a felhasználók New York államban. A minta ugyan nem túl nagy, de véleménye szerint így is elég jól kirajzolódik, hogyan is zajlik egy virtuális napunk. 

Nem tökéletes a rendszer

A Google nem teszi nyilvánossá a keresések számát, csak azt, hogy abban az időszakban kiemelten sokan írtak be egy szót. A másik probléma pedig az, hogy nyilván nem kell minden tevékenységünkhöz/programunkhoz internetes segítség, így nehéz leképezni, hogy pontosan ki mit művel a valóságban, mert ha mondjuk valaki rendszeresen délben megy jógázni, akkor nem biztos, hogy bármire is rákeres ezzel kapcsolatban.

Az élet értelmétől a tiltott játékokig

Az éjszaka az álmatlanoknak való, ekkor keresnek rá a legtöbb szindrómára, a szívrohamra, a vastagbélrákra, a HIV-re, az agydaganatokra és más borzalmas dolgokra. A hogyan kell megtekerni egy jointot kérdés pedig éjjel egy és kettő közt érdekli az embereket, kettő és négy között pedig filozofikus kérdésekkel bombázzák a keresőt, sokan ilyenkor szeretnék megtudni például azt, hogy mi az élet értelme vagy hogy van-e élet más bolygókon. 

Az időjárás, a hírek és az ima szavak már reggel fél hatkor előkerülnek, öngyilkosságra pedig 12:36-ra keresünk rá, és reggel 9 tájt a legkisebb a keresések száma, vagyis kelés után és munka előtt még szépnek látjuk a világot.  A diákok reggel 8:04-kor kezdenek el olyan játékok után kutatni, amik nincsenek letiltva az iskolai hálózaton, egészen fél kettőig le sem állnak, aztán meredeken zuhannak a számok. Íme egy remek érv amellett, hogy miért nincs helye a mobiltelefonoknak az iskolában.

shutterstock 125240615

Szex, pornó és irodalom

A pornóra meglepő módon háromszor annyi pasi keres rá mint nő, és éjfél és kettő között van az erotika időszaka - legalábbis a számítógépen. A literotica (erotikus irodalom) hajnal 3 és 5 között izgatja a nőket, de négykor már a vibrátor szó is érdekessé válik. A Google szerint este fél tizenegy körül akarnak az emberek dugni, ugyanis ebben az időszakban keresnek rá arra, hogyan is kell egy kotont felhúzni, hajnalban pedig azt kérdezik, miért zöld a kakám? 

Van néhány nem annyira nyilvánvaló keresés is, mint például hajnali 2-3 közt az elfelejtett jelszó keresése 60 százalékkal magasabb az átlagosnál, reggel 9-kor pedig kutyát sem érdekel. Ugyanebben az időszakban kétszer annyian gépelik el a Facebook szót, és majdnem kétszer annyian a weather (időjárás) szót, mint más időszakban.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek