Ezért van önnek is hasonmása

Tudta, hogy a világon 7 olyan ember él, aki ugyanúgy néz ki, mint ön? Titkon mindenki vágyik arra, hogy legalább egyszer találkozzon a hasonmásával – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Twin Strangers (Ismeretlen ikrek) elnevezésű projekt, amelyben 3 fiatal szerette volna megtalálni a saját alteregóját egy hónap alatt – lelőjük a poént: sikerült nekik. Ennek apropóján a Women's Health utánajárt, vajon hogy fordulhat elő az, hogy teljesen ismeretlen emberek a megszólalásig hasonlítanak egymásra.

A magazin Joseph McInerney-vel, az American Society of Human Genetics alelnökével beszélgetett, a kiadványból pedig kiderül a magyarázat, ami valójában egész egyszerű: bár két ember génállománya 99,5 százalékban megegyezik, a fennmaradó fél százalék csak 16 millió különböző változatot képes "produkálni" – ráadásul ez az egyetlen befolyásoló tényezője annak, hogy hogyan nézünk ki. Minél közelibb rokona vagyunk valakinek, a DNS annál inkább hasonlít – nem meglepő tehát, amikor anyák és gyermekeik vagy a testvérek hasonlóan néznek ki.

A videón egyébként azt láthatja, amikor a Twin Strangers projekt egyik társalapítója találkozik a hasonmásával. És ki tudja, a világ másik felén valaki talán pont arra vár, hogy ön megtalálja!

Oszd meg másokkal is!
Mustra