Megvan, mi kell ugyanúgy a nőknek, mint a pasiknak!

Széles arccsont, mélyebb hang, nagyobb test. Azt már tudjuk, hogy a nők többek között ezekre a tulajdonságokra buknak, ahogy tudjuk azt is, hogy a férfiaknak bizony a nagy fenék kell, legalábbis akkor, ha elég feszültek. De vajon mi kell ugyanúgy a nőknek és a férfiaknak? Mi az a tulajdonság, amitől mindkét nem elalél? 

2273i

Az alázatosság, az. Bizony. Akármennyire is fura, egy friss kutatás szerint mindenkinek bejön, ha a potenciális partner segítőkész, nagyvonalú, tiszteletet tanúsít konfliktusok idején és képes elfogadni a kritikát. Igazából, az alázatosság szexisége így kibontva mégsem olyan fura. A The Journal of Positive Psychology-ban ismertetett kísérletsorozat eredményeiből kiderül, hogy az alázatosság már az ismerkedés korai szakaszában is vonzó, de jobban értékeljük partnerünket és könnyebben bocsátunk is meg neki egy hosszú kapcsolatban, amennyiben alázatos embernek tartjuk őt. Egyszerűen jobban értékeljük emberileg. Ez pedig minden viszonyban jól jön, de különösen fontos a távkapcsolatokban. Ott ugyanis jóval nehezebb bármiért is megbocsátani a partnerünknek. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.