Fighter's Run: futás sárban, mocsokban, félistenek között

Az elmúlt években kígyózott be Magyarországra a kalandfutás, mely egy futóverseny és egy túlélőtúra kombinációjaként amortizálja le a népeket, akik a pálya végén olyan adrenalinfröccsöt kapnak, hogy nem győzik egymás utáni lőni az örömittas szelfiket. Kipróbáltuk mi is.

Az október negyedikén, a budapesti Pólus Centernél megrendezett Fighter's Run akadály- és terepfutóverseny 3 és 6 kilométeres egyéni számában indultunk el, távtól függően 19, illetve 38 akadályon küzdöttük át magunkat – nézze meg a videóban, mekkora sikerrel:

Ha nincs edzésben, ne próbálja ki

Míg Zimre Zsuzsa  kolléganőnk megelégedett a 3 kilométeres távval, addig Kovács Margó, a Tejben-vajban szerkesztője igazi vaslédiként a 6 kilométeres távot választotta, ami azzal járt, hogy minden akadályt duplán kellett megcsinálnia. Nehéznek találta a konténerpiramist és  ijesztőnek a kamiont, amire nemcsak felmászni volt nehéz, hanem leugrani is, mert csak egy szénabála tudta tompítani az esést. Neki ez elég veszélyesnek tűnt, mert ha valaki melléesik, akkor csúnyán összetöri magát, de ilyet szerencsére nem látott. Mentő pedig természetesen volt a helyszínen.

„A sárban csúszkálást kifejezetten élveztem, a patakban mászkálást is, pedig azt hittem, engem késsel se lehetne belekényszeríteni a Szilas-patakba, aztán tessék. A hat kilométeres pályát kábé egy óra alatt teljesítettem, sajnos nem volt óra felszerelve a célhoz és a rajthoz, így csak saccolni tudok. Ez nagyon lassú futásnak tűnik, pedig azért odatettem magam, el is fáradtam rendesen" – magyarázta a futás végén.  

A pálya 3 kilométeres távra
A pálya 3 kilométeres távra

Összegezve: aki nem tud 5 kilométert gond nélkül lefutni, és nincs edzésben, az ne induljon el – a Legion Run állítólag még ennél is brutálisabb –, és az is hagyja ki inkább, aki ízületi és térdproblémákkal küzd. Nem árt némi karizom, ha pedig tériszonyos, jobb, ha számít rá, nem mennek majd könnyen a leugrások. Mert nem, nem vidám tizenméterről szuggerálni egy szalmabálát, hogy vajon megtart-e.

 

Ott volt, esetleg csinált már ilyet, vagy csak megírná a véleményét? Tegye meg Facebook-oldalunkon!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra