Simán lehet, hogy az ön főnöke is pszichopata

Gondolta már azt, hogy a főnöke egy pszichopata barom? Lehet, hogy nem is tévedett. Legalábbis több esély van arra, hogy a felettesei között van valódi, klinikai értelemben vett pszichopata, minthogy az utcán találkozzon eggyel. 

shutterstock 134923613

Egy nemrég megjelent tanulmány szerint legalábbis a vezető pozícióban lévő üzletemberek körében legalább háromszor magasabb a pszichopaták aránya, mint az átlag népesség körében. Vagyis 3 százalék, az 1 helyett. A 3 százalék persze csak a minimum, a pszichopaták ugyanis általában értelmesek, szeretnek manipulálni és gyakran is hazudnak, szóval simán át is vághatták a kutatókat. 

Persze az, hogy valaki pszichopata nem jelenti feltétlenül, hogy gyakorló szadista lesz belőle. Ő egyszerűen csak lelkiismeret-furdalás nélkül manipulál és hazudik, hiányzik belőle az empátia, impulzív, kockázatvállaló és mérhetetlenül egoista. Eközben azonban nagyon értelmes, magas IQ-val rendelkezik és sokszor kedvesnek, simulékonynak tűnik, ami nyilván segít felfelé kapaszkodni a ranglétrán. Ahogy a beképzeltsége is

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra