Szempillaspirál-teszt: íme a 800 forintos, ami a hatezrest is lenyomta

Minden szezonban előrukkolnak a kozmetikai márkák valamilyen újnak mondott szempillaspirállal, mi pedig időnként összevetjük, melyik mivel tud többet a másiknál. Az eddigi tapasztalataink alapján elmondható, a gyártók legtöbbször a kefe alakjával variálnak, de most már van lakkos spirál is, és idén került elő először kétágú kefével ellátott spirál!

Hét, drogériákban kapható, olcsó spirált – ebből öt ráadásul kevesebb mint 2000 forintba kerül – teszteltünk, és egy csak külföldön kapható, 20 eurós Sephora terméket is, melynek dupla ecsete annyira bizarr, hogy nem bírtunk ellenállni neki. Minden terméket egytől ötig pontoztunk, 5-öst csak a legjobbak kaphattak: jó hír, hogy az egyik legolcsóbb versenyző kapta a legtöbb pontot, és nem kell sajnálni, hogy itthon még nem terjedtek el a duplafejű szempillaspirálok – hajtás után kiderül, miért. A spirálokat ár szerint rendeztük növekvő sorrendbe, és magunk is meglepődtünk, hogy a végeredmény mennyire hasonlóan alakult, mint a két évvel ezelőtti tesztünkben.

1. New York Color - City Proof - Buildable Mascara: kellemes meglepetés

Mondhatni alig van szempillám, ezért választottunk olyan spirált, ami drámai hatást eredményez, egyszerre sűríti és varázsolja hosszabbá a nem létező szempilláimat. A NYC alig 800 forintos spirálja nagyot ígér, mégpedig azt, hogy akárhány rétegben felkenhető, nem csomósodik és dúsít.

A spirál feje fenyőfa formájú. Kicsit sűrűbb állagú, és inkább nagyon sötét szürke, mintsem fekete a krém maga. Könnyen használható, sem a szemzugomat, sem a szempillámat nem kentem össze felvitelkor. Miután felvittem, és párat pislogtam sem esett le a szemem alá a festék. A jobb szempilláimra vittem fel elsőként, látványos lett a különbség!

Jobb szemen egy réteg, balon semmi. Ha a képre kattint, megnézheti nagyobb méretben!
Jobb szemen egy réteg, balon semmi. Ha a képre kattint, megnézheti nagyobb méretben!Németh Péter / Dívány

Aztán jött a második réteg: az első és a második réteg között is látható volt a különbség. Szintén a jobb szememre vittem fel először ezt a réteget. Nem csomósodott és még dúsabbnak hatott, mint az első réteg. Harmadik rétegnek nem éreztem a szükségét bár elvileg elbírta volna azt is. Mikor bringára ültem és az irodából kimentem a szabadba, akkor vettem észre hogy látom a szempilláimat. Ez korábban nem fordult elő. Az elején kicsit furcsa volt, később már megszoktam és nem figyeltem különösebben. Ezek szerint ilyen érzés azoknak, akiknek van szempillája! Az egész napos munka, lótás-futás és két masszázskezelés után este 9-kor is még olyan volt a szempillám, mint reggel, amikor kifestettem, leszedni pedig sminkeltávolító tejjel és vattapárnával kb 30 másodperc volt. Várakozásaimon bőven túltett, meglepően olcsó és jó.

Ár: 799 forint, Rossmann

Pontozás: naná, hogy 5/5!

Mi benne a pláne? Annyi réteget lehet felkenni csomósodás nélkül, amennyit csak szeretnénk.

2. Catrice Glamour Doll: légylábas végeredmény

A Catrice cuccok közül körömlakkom van rengeteg, mert jó árban vannak és szép színeket lehet kapni, amiknek sosem tudok ellenállni, valamint egy szemhéjpúderem, azt meg azért szeretem, mert a feketéje rendes fekete és nem halványszürke mikor felkenem. Ezek után rámartam a szempillaspirálra is, hátha az is bejön.

Szempillaspirálban nem túl nagyok az igényeim, két dolog van ami megőrjít: az egyik, ha olyan lesz tőle a szempillám, mintha póklábak állnának ki belőle (csomós marad a festék és a pilláim végén pici pontokban áll a festék), a másik pedig ha a keféjével annyi festék kijön, hogy le kell kapargatni róla. Ennek a keféje kicsit ívelt, viszont nem kellett letörölni a kihúzott festék felét, aminek már nagyon örültem. Az első réteg után lehetett már látni a hatást, állítólag extra dússá, lenyűgözővé és íveltebbé tette a szempilláimat, legalábbis most hogy megnéztem a honlapon, ott ez állt. A felső szemhéjamat csak minimálisan kentem össze, ami nem rossz.

Jobb szemen egy réteg, balon semmi. Ha a képre kattint, megnézheti nagyobb méretben!
Jobb szemen egy réteg, balon semmi. Ha a képre kattint, megnézheti nagyobb méretben!Németh Péter / Dívány

Az alsó persze rosszabban sikerült, de azt sosem tudom rendesen kifesteni, ezzel sem ment. Viszont nem ragadt össze és póklábak is csak minimális számban jelentek meg a szempillámon. Igazából egy réteggel sem rossz, de a második réteg után sajnos több lett a pókláb, amit persze otthoni körülmények között lehet orvosolni, viszont sokkal hosszabb lett és tényleg valahogy jobban állt a szempillám. Jó, mert nem nehezíti el a pillákat, hamar megszárad és most már rajtam van kb négy órája, és rendesen bírja. Az ár/érték arányban nagyon erős, simán tud annyit mint a kétszer vagy háromszor ennyibe kerülő szempillaspirálok, sőt.

Ár: 1249 forint, Rossmann

Pontozás: 4/5, a légylábak miatt

Mi benne a pláne? A speciális kefe elér és befed minden egyes pillát, így könnyedén elkészíthető a híres „babaszem”.

3. Avon Aero Volume: mintha nem is sminkeltem volna

Ez a termék azt ígéri, hogy "forradalmi Zero Gravity technológiával rendelkezik, mely üreges mikroszálakat tartalmaz, így dús hatást nyújt anélkül, hogy elnehezítené a szempillákat, és különleges csillag alakú keféje íveli a szempillákat és egyenletesen oszlatja el rajtuk a festéket". Az első észrevétel, nincsenek túl nagy szempilláim, és több így réteget is felvittem, hogy elég dúsnak tűnjön.

A többi tesztelő persze így is lesajnáló pillantásokat vetett rám, a sok festéktől pedig egy idő után össze is néha ragadt a felső és az alsó szempillám. A kevesebb réteg így tehát jobb, bár így csak jelzésértékű lesz a hatás. Azért annyira nem rossz az Aero Volume, például nem lesz tőle pandaszemem. Ez úgy derült ki, hogy véletlenül kifestve aludtam el, és csak reggel szembesültem azzal, hogy nem mostam le a sminket. Mégsem kenődött el a festék, nem volt irritáció sem, és tiszta vízzel gond nélkül eltüntettem a maradványokat.

Jobb szemen egy réteg, balon semmi. Ha a képre kattint, megnézheti nagyobb méretben!
Jobb szemen egy réteg, balon semmi. Ha a képre kattint, megnézheti nagyobb méretben!Németh Péter / Dívány

Ár: akciós, most 2070 helyett 1299 forint az Avon tanácsadónőknél

Pontozás: 3-at kap az 5 pontból, mert olyan, mintha nem is sminkeltem volna. Minden tekintetben.

Mi benne a pláne? Üreges mikroszálakat tartalmaz és különleges, csillag alakú keféje van.

4. Miss Sporty PUMP UP EXTRA LASH: műszempillahatás

Végtelenül dús és rugalmas szempillákat és a szilikonkefének köszönhetően csomómentes felvitelt ígér. Tapasztalat: könnyen felvihető, nagyon krémes, de két réteg szerintem már sok. Valóban rugalmas marad a szempilla az ígérethez megfelelően, kicsit sem kemények a pilláim. Ez a tulajdonság kicsit eltér az eddig használt szemspirálokétól.

Jobb szemen egy réteg, balon semmi. Ha a képre kattint, megnézheti nagyobb méretben!
Jobb szemen egy réteg, balon semmi. Ha a képre kattint, megnézheti nagyobb méretben!Németh Péter / Dívány

Csomómentes, de szerintem túl sok pillát ragaszt össze, a végeredmény egészen műanyag-hatású. Könnyű lemosni még babapopsi törlőkendővel is – tudom, hogy azzal nem lenne szabad. Viszont eső esetén nagy bajok lehetnek. Elég látványos, nekem összességében tetszik, sőt, lehet, hogy ilyet fogok venni legközelebb.

Ár: 1399 forint, Rossmann

Pontozás: 4/5

Mi benne a pláne? Tízszer dúsabb pillák, a "flex-protect complex" formulának köszönhetően nem csomósodik.

5. Rimmel Scandaleyes Rockin' Curves: aszimmetrikus kefe

A Rimmel újdonsága azt ígéri, a csavart kefével egy mozdulattal olyan rockos pilláink lesznek, mint Kate Moss-nak, a kefe alakja különbözik az összes többi Rimmel spirálétól. Elsőre elég rémisztő a kefe formája, de meglepően hatékonyan lehet vele dolgozni. Mondjuk talán pont a formája miatt – vagy épp szimplán azért, mert béna vagyok – kicsit aszimmetrikus lett a két szemem. A második rétegnél kicsit már összetapad, és napközben is maszatol kicsit, de kétségtelen: brutálisan dús és nagy pillákat kreál, szabályosan éreztem, ahogy belekap a szél. És a pasim is észervette a változást!

Jobb szemen egy réteg, balon semmi. Ha a képre kattint, megnézheti nagyobb méretben!
Jobb szemen egy réteg, balon semmi. Ha a képre kattint, megnézheti nagyobb méretben!Németh Péter / Dívány

Ár: 1649 forint, Rossmann

Pontozás: 4 pont az ötből, mert nem könnyű a hajlított kefével bánni.

Mi benne a pláne? A kefe csavart alakja.

6. Maybelline "The colossal go extreme! volum": dupla adagnyi festék egy húzással

Ez tök jó vízálló spirálnak tűnik. Nagy szempillákat csinál, bár szerintem nem nagyobbakat, mint amit amúgy használok, de tényleg látványos, és nem ragadt nagyon össze. Napközben nem kenődött fel a felső szemhéjamra, délután pedig voltam vele futni, és bár izzadtam, mint egy lódisznó, de nem folyt le. Sima – nem vízállóhoz való – szemfestéklemosóval viszonylag könnyen lejött, viszont ami érdekes, hogy látványosan sokkal több festék volt a szempillámon, mint máskor, pedig amúgy is két réteget szoktam felkenni. Tehát tartja az ígéretét, ugyanis az benne az újdonság, hogy kialakításának köszönhetően egyszerre dupla adagnyi festéket képes a szempillákra juttatni. Emiatt nem volt elég egy sminkvatta, kellett kettő. Szóval arra tippelnék ebből, hogy valószínűleg nem túl gazdaságos ezt használni.

Jobb szemen egy réteg, balon semmi. Ha a képre kattint, megnézheti nagyobb méretben!
Jobb szemen egy réteg, balon semmi. Ha a képre kattint, megnézheti nagyobb méretben!Németh Péter / Dívány

Ár: 2599 forint, Rossmann

Pontozás: 4/5

Mi benne a pláne? Kialakításának köszönhetően egyszerre dupla adagnyi festéket képes a szempillákra juttatni.

7. Max Factor Extreme Volume Impact: fessen ön is extra lakkréteget!

A Max Factor spirálja első pillantásra nagyon nagy és duci. Legfurcsább benne, hogy két fele van, melyből az egyikről azt hittem, hogy alapozó - ez egy időben divatos volt a spirálok közt - aztán kiderült, hogy nem, egy "lakkréteg" az, amit magamra kell kenni. Az ígéret szerint az alapréteg "egy szuper-vastagító formula, mely waxot, sötét pigmenteket és dúsító részeket tartalmaz a kiváló végeredményért. A különleges formula, valamint a legnagyobb spirálkefe biztosítja a maximális dúsítást." A második, a lakk hatású fedőréteg pedig "intenzív fekete, hígabb, mint az alapréteg, annak érdekében, hogy a fedés a szempillák egész hosszán szétterjedjen.A gél-alapú formula tovább vastagítja a pillákat az igazán extrém dúsítás érdekében, mely tartós is egyben."

Bal szemen egy réteg, jobbon semmi. Ha a képre kattint, megnézheti nagyobb méretben!
Bal szemen egy réteg, jobbon semmi. Ha a képre kattint, megnézheti nagyobb méretben!Németh Péter / Dívány

Én kétszer kentem az alapréteget a szememre, ennek rövid szálakból álló keféje van. Ez könnyebbé tette a belső szempillák elérését. Két rétegben szerintem nagyon látványosan dúsít, az ú.n. póklábhatást nem tapasztaltam. A harmadik réteg felkenése a másik ecsettel történt, ez inkább hasonlít a megszokott spirálformához. Én a második és a harmadik réteg közt nem vettem észre nagy különbséget, a lakkhatást pedig senki nem vette észre, legyen szó férfiről vagy nőről.

Ami nehézséget jelentett, az a lemosás, és bár nem vízállóként volt hirdetve a termék, az alap lemosóimmal nem sikerült leszednem a szememről. Végül egy vízálló spirálokhoz való szemfesték lemosóval bombáztam le magamról. Annak ellenére, hogy kontaktlencsém van, és nem bírja a szemem az erős fényt, nem lett pandatekintetem, nem gyűlt a szemem alá a festék, akkor sem, ha tizenpár órát volt a szememen. Nekem bevált, simán ajánlom.

Ár: 4399 forint, Rossmann

Pontozás: 4 pontot pedig csak a nehéz eltávolíthatósága miatt adok neki.

Mi benne a pláne? A lakkréteg.

+1 Sephora Upside Down mascara: a legextrémebb a szezonban

A Sephora temékét a Daily Mailen szúrtam ki, meg is kértem rögtön egy ismerőst, hogy hozzon egy ilyet Párizsból. A kozmetikai cég nem cicózott, nem lakkal vagy újabb kefehajlítással kísérletezett, hanem egyszerűen megduplázta a kefék számát. Elvileg a két kefe közé kell fogni pilláinkat és így kifesteni őket, ettől eddig soha nem látott, hosszú, göndör, dús pilláink lesznek – ebben a dúsító pigmentek is segítenek a honlap szerint.

Jobbra egy réteg, balra egy se. Ha a képre kattint, nagyobb lesz!
Jobbra egy réteg, balra egy se. Ha a képre kattint, nagyobb lesz!Németh Péter / Dívány

Szerencsére a dobozon is van egy képes használati utasítás, különben eléggé el lennénk veszve: a dúsításért eszerint a két kefe közé kell fogni a pillákat, sajnos ez vagy azzal jár, hogy a tövek festetlenek maradnak, vagy azzal, hogy a szemhéjunk is tele lesz fekete pöttyökkel. Ez a módszer nagyjából kivitelezhetetlen. A doboz szerint a két kefét összefogva, azaz egy kefeként használva hosszabb és íveltebb pillákat festhetünk magunknak. Igazából ezzel a technikával pont ugyanazt értem el, mint a többi, átlagos spirállal, semmi különbséget nem láttam.

A festék kellemes, krémes állagú, nem csomósodott, csak a második réteg felvitelekor – ebből a spirálból bnem szabad két réteget festeni és fölösleges is. Már egy réteg is látszik, szép, de ehhez tényleg fölösleges a két kefe: inkább zavaró, hogy össze kell fogni őket. Az új, kétágú felépítés lehet, hogy jó ötletnek tűnt, de nem lesz nagy siker. A festéket könnyű lemosni, ami pozitív, negatív, hogy fotlot hagyott már napközben a felső szemhéjamon.

Ár: 19 euro, 5800 forint.www.sephora.com

Pontozás: 4 pont, mert jó ez, csak a két szár fölösleges.

Mi benne a pláne? A dupla kefe.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek