Ezekből a jelekből kiderül, hogy tényleg szeretik-e

A legtöbb elmélet szerint egy párkapcsolat milyensége abból szűrhető le a leginkább, hogy mennyire bensőséges a felek viszonya, milyen mély az egymás iránt érzett szeretetük. Na de miben nyilvánul ez meg a mindennapokban? Honnan tudjuk, hogy minden rendben van a kapcsolatunkban? Erre ad választ a Psychology Today több kutatás alapján készült cikke.

shutterstock 184009676

1. Szeretne időt tölteni önnel

Persze, érthető, hogy nehezen viseli, ha a pasija/csaja hetekig éjszakába nyúlóan dolgozik, de azért ne feledkezzen el arról sem, hogy minden éjjel ott volt az a másfél óra, amit önre szánt. Merthogy ez igenis számít, sőt, egy nemrég publikált tanulmány szerint ez egy olyan kulcsfontosságú tényező, ami hozzásegíti a párt a hosszan tartó boldogsághoz. 

2. Érdeklődik a napjáról

Hogyan telik a vacsoraidejük? Megkérdezi öntől, mennyi munkája volt, nyugodtan telt-e a napja, történt-e bármi izgalmas?  A lilaködbe merülés mellett az is nagyon lényeges, hogy a partnere praktikus kérdésekben is támogassa önt, ráadásul így másról is tudnak beszélgetni azon kívül, hogy kinek mennyire szép a szeme.

shutterstock 138711350

3. Bízik önben

Ha a pasija/csaja valóban szereti önt, akkor higgye el, nem fogja azzal nyüstölni, hogy mégis hol a fenében volt abban a fél órában, amivel később ért haza a megszokottnál, és a híváslistáját, telefonszámláját sem fogja végignyálazni titokban. Egyszerűen azért, mert megbízik önben. 

4. Segít, amikor szükség van rá

Nagyon jó volna, ha kivinné már a szemetet végre, hiszen három nap is eltelt azóta, hogy szólt neki, de ez azért még mindig nem olyan lényeges, mint az, hogy elmegy-e lázcsillapítóért, amikor önnek már jártányi ereje sincs elvonszolni magát a gyógyszertárba. És ön képes viszonozni ezt hasonló helyzetben?

5. Tiszteli a nézeteit és a véleményét

Ha igaz az a nemrég publikált tanulmány, amely szerint az ellentétek nemcsak vonzzák, de tartósan ki is egészíthetik egymást, akkor igenis lehetséges úgy hosszú, boldog párkapcsolatban élni, hogy közben a felek szögesen eltérő poltiikai (és más) nézeteket vallanak. Ennek mindössze annyi a kulcsa, hogy képes legyen elfogadni, a partnere más nézeteket vall. Tehát ha a pasija a szigorúan konzervatív eszméi ellenére képes a legnagyobb nyugalomban meghallgatni az ön véleményét arról, miért is jó a feminizmus, akkor valószínűleg fontos számára, következtet a Psychology Today.

6. Belevonja a döntésekbe

A hétköznapi csip-csup ügyektől kezdve a függönyválasztáson át a befektetésekig számtalan döntést kell meghoznia a pároknak. Persze, ezek közül többet egyedül, önállóan intéznek a felek, mert hát az életnek is haladnia kell közben, venni kell valamilyen tejet meg valamilyen kenyeret is. Az azonban mindenképp jó jel, ha fontos kérdésekben kikéri a véleményét a párja. Mondjuk, hogy mit kezdjenek a spórolt pénzükkel.

shutterstock 153710372

7. Kimutatja a szeretetét

Az intimitáshoz nincs szükség feltétlenül szexre, ha pedig már csak úgy adódik, akkor valószínűleg baj van. A Psychology Today összeállítása szerint ha párja keresi a fizikai kontaktust, igyekszik minél többször érinteni önt (akár csak úgy, hogy a kezét a vállára teszi), az azt jelenti, hogy kapcsolatuk fontos a számára.

8. Odatekint, önre néz

Bár a hazugságot igencsak nehéz felismerni a non-verbális jelekből, a kapcsolatban árulkodó lehet egy-egy pillantás. Abból, hogy a partnere önt figyeli, miközben ön beszél, vagy csak néha oda-odapillant önre, arra következtethet, jól érzi magát, ha önnel lehet.

shutterstock 138065675

9. Szívesen nosztalgiázik

Többször megesett már, hogy a pasija/csaja akár nagyobb társaságban is előhozakodott a tavalyi közös nyaralásuk szép pillanataival? Örüljön neki! Ez ugyanis azt jelenti, hogy fontos számára ön, illetve az együtt töltött pillanatok. Ráadásul az ilyen nosztalgiázások megerősítik a kapcsolatot. 

10. Ha kell, harcol önért és a kapcsolatukért

Számtalan szépirodalmi mű akad, amiben a férfi akár életét is feláldozva harcol szerelméért. Erre ma már kevésbé van szükség, úgyhogy helyette figyeljen inkább arra, hogy amikor kritizálják, párja kiáll-e önért, vagy ha a helyzet úgy kívánja, a kapcsolatukért. Egy, a meleg és biszexuális párkapcsolatokat vizsgáló San Francisco állambeli kutató tanulmányából például kiderült, hogy azok a párok, amelyek úgy érezték, a kapcsolatuk miatt megbélyegezték őket, a helyzetből fakadóan sokkal közelebb kerültek egymáshoz.

11. Elég magabiztosnak érzi magát?

A kapcsolatok milyenségét jelzi az is, hogy elég magabiztosak, illetve önazonosak-e a felek. Ha partnere segítséget nyújt abban, hogy rendben legyen az önbizalma, nincs mitől tartania. Persze, ez ez még nem jelenti azt, hogy innentől közös életük minden perce maradéktalanul tökéletes lesz, és ön sem lesz már frusztrált soha többé, figyelmeztet a Psychology Today. Mégis, ha összességében úgy érzi, magabiztos a partnere mellett és jól érzi magát vele, akkor egyrészt valószínűleg törekedni fog arra, hogy minél több időt tölthessen vele, másrészt akkor is jobban érzi majd magát, amikor épp nincsenek együtt.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.