8 sikeres és híres nő, akik egyszer munkanélküliek voltak

A munka minden ember életében központi szerepet tölt be, így mind anyagilag, mind önbecsülésileg óriási sokk, ha a főnök bejelenti, hogy nem tart már többé igényt ránk. Sokan ezt úgy élik meg, hogy összedőlt körülöttük minden, ráadásul pocsék szakemberek és nem értenek ahhoz, amit addig csináltak. Bár ez valóban nem egy könnyű időszak, ne hagyja, hogy teljesen lerombolja az önbizalmát: Oprah Winfrey, Kate Walsh, vagy Anna Wintour se hagyta, és azóta a világ legelismertebbjei közt vannak a szakmájukban.

J.K. Rowling

A Business Insider nevű lap szerint J.K. Rowlingot anno azért rúgták ki titkárnői állásából, mert túl sok időt töltött álmodozással, és túl keveset a munkájával. És milyen jól is tette, hiszen az élénk fantáziával megáldott írónő ennek is köszönheti későbbi sikereit: ha megmaradt volna az íróasztal mögött papírokat rendezgetni és telefonálgatni, akkor talán nem is született volna meg minden idők egyik legsikeresebb sorozata, a Harry Potter. A varázslótanonc történetének hála az egykori titkárnő azóta elismert író és többszörös milliárdos, újabban pedig szépirodalmi művekkel is próbálkozik, nem is rosszul.

Anna Wintour

A Vogue híres-hírhedt ex-főszerkesztőnője bizony nem mindig volt a legjobb munkaerő. Elmondása szerint ugyanis karrierje kezdetén az amerikai Harper's Bazaartól bizony kirúgták. Azt sajnos nem részletezte, hogy ennek mi volt az oka – bár sokak szerint őrült ötleteit nem nézték jó szemmel -, azonban ő is azt mondta, nem szabad ilyenkor összetörni, sőt: igazából úgy véli, egyszer mindenki rúgassa ki magát, mivel ez egy remek fejlődési lehetőség.

Azóta hatalmas sikereket ért el, több lapnál is dolgozott, mire 1988-ban megszerezte álmai állását és ő lett a Vogue főszerkesztője. Nevét, karakterét mára mindenki ismeri, ha máshonnan nem is, de Az ördög Prada-t visel című film kapcsán biztosan, ugyanis nyílt titok, hogy készítői róla mintázták a maximalista főszerkesztőnőt.

Kate Walsh

A legtöbb színészhez hasonlóan Kate Walsh is pincérnőként kezdte, méghozzá a Burger Kingben, ahonnan viszont kirúgták, állítása szerint egyszerűen azért, mert a manager asszisztens nem kedvelte őt.

A színésznő nem bánkódott sokáig, hiszen utána karrierje szépen ívelt fölfelé, míg eljátszhatta dr. Addison Montgomery szerepét a Grace Klinikában. Itt pedig olyannyira megkedveltette a karaktert, hogy egy különálló sorozatot  is kapott, a Private Practice-t (magyar címmel kreatívan a Doktor Addison-t).

Kerry Washington

A színésznő karrierje nem indult valami fényesen: míg a legtöbb hírességben viszonylag hamar felfedezték a tehetséget, addig Kerry Washington több csalódáson is átment. Állítása szerint a Scandal (Botrány) című sorozat előtt csupán két szerepet kapott, le is forgatták a pilotokat vele, azonban mire a forgatásra került volna a sor, mégiscsak mással játszatták el a szerepet. Ezek az esetek szerencsére nem bizonytalanították el, azóta a sorozaton kívül feltűnt már a Django elszabadul Tarantino-filmben, valamint a Mr. és Mrs. Smith-ben is.

Oprah Winfrey

Bár Magyarországon nem megy az Oprah című talk show, a műsorvezetőnőt ennek ellenére mindenki ismeri, és neve szinte egyet jelent a beszélgetős műsorokéval. Ezek után gondolná, hogy 1977. április elsején kirúgták a 6 órás hírekből? Egy nyilatkozatában elárulta, először azt hitte, hogy csak áprilisi tréfáról van szó, de kijelentették, hogy nagyobb terveik vannak vele, és átteszik őt a reggeli bevágásokba.

Persze Winfrey nem tört össze amiatt hogy eltávolították őt a hírekből: talk show-ja sikere nyomán ma már komplett médiabirodalmat épített ki, a Forbes amerikai pénzügyi szaklap évről évre a legbefolyásosabb médiaszereplők listájának élmezőnyében hozza, már amikor épp nem az elsőn.

Felicity Huffman

A Született feleségek tévésorozat sztárja napjaink egyik legfelkapottabb színésznője, pedig neki is voltak mélypontjai. Ilyen volt például, amikor 1993-ban kirúgták a Thunder Alley című vígjátéksorozatból. Azóta persze karrierje szárnyra kapott, és Lynette Scavo szerepén kívül a Transamerica főszerepét is megkapta, amiért egy Golden Globe-ot is bezsebelhetett és egy Oscar jelöléssel gazdagodhatott.

Monica Potter

A Vásott szülők szereplője mögött is nehéz évek vannak, olyannyira, hogy kezdetben nem is ismerték el tehetségét, sőt, nemes egyszerűséggel szörnyűnek titulálták, így anno kirúgták a The Young and Restlessből-ből. Bár természetesen nem örült neki, azt tanácsolja, a legjobb, ha az ilyen bukásokat humorérzékkel vészeljük át.

Azóta olyan nagysikerű filmekben láthattuk, mint Az utolsó ház balra, Nyakiglove, vagy a Patch Adams.

Sallie Krawcheck

Bár náluk neve nem nagyon ismerős, azonban a listán itt a helye, ugyanis ő a Wall Street egyik legbefolyásosabb nője. Ha úgy gondolná, hogy egy nagyhírű, elismert személyiséget nem szokás kirúgni vezető pozícióból, téved: Krawchecket 2011-ben elküdték akkori munkahelyéről, a Bank of Americától. Elmondása szerint azonban nem csüggedt, sőt, hálás is volt, hiszen ki mondhatja el magáról, hogy a kirúgásának híre a The Wall Street Journal címlapjára került?

Az üzletasszony napjainkban sem tétlenkedik, ugyanis egy jól menő cég, a 85 Broads vezetőjeként dolgozik.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek