no

6 tipp, hogy tovább maradjon fenn a körömlakkja

A legtöbb nő szereti lakkozni a körmeit, azt azonban nem, hogy sokszor már másnap berepedezik, és helyenként lepattog róla a precízen felkent, divatos szín. Nem számít, milyen nagy márkákat használ az ember, szinte egy termék sem bírja 2-3 napnál tovább. A stylelist.com azonban megosztott az olvasókkal pár tippet, arról, mit érdemes tenni, hogy minél tovább élvezhesse ápolt körmeit.

Sikálja le fogkefével a körmeit aztán vodkázzon!

Az ember nem is hinné, hogy mi mindenre jó egy fogkefe! A szájhigiénia legfontosabb eszköze, ám azon túl segít rendbe tenni a szemöldök rakoncátlan szálait, eltávolítja az ajkakról az elhalt hámsejteket, és a kikandikáló babahajakat is megregulázza.

Jenna Hipp manikűrös és az OpenSky.com bennfentese szerint a felsorolás itt még nem ért véget, ugyanis a fogkefe a körmök ápolásában is remek szolgálatot tesz: ha egy fehérítő fogkrémmel lesikálja a körme felületét, akkor azzal nem csak a szennyeződéseket tudja róla eltávolítani, de egészségesen csillogóvá is varázsolja azt. A felesleges krémet mossa le, majd a körmeit törölje át vodkás vattával, hogy megszabaduljon a rajta lévő zsírrétegtől, így még tartósabbá válik a lakkozás.

Ne áztassa be a kezeit!

Bár a legtöbb szalonban a manikűrözés része a kézáztatás, ez egy cseppet sem használ annak, hogy a körömlakk tovább fennmaradjon, sőt! Faina Ritz , a Duri Cosmetics vegyésze szerint amíg áznak a körmök, a természetes alakjuk egy kis mértékben megváltozik, és ahogy a lakkozás után lassan visszanyerik eredeti formájukat, a rajtuk lévő lakkréteg megtörik.

Ügyeljen a hőre!

Az UV-lámpák hatására a körmök gyorsabban száradnak, viszont emellett könnyebben is törnek. Sok lakknak nem kevesebb, mint 12 óra kell ahhoz, hogy tökéletesen megszáradjon, és bármilyen hő megzavarja ezt a folyamatot. Tehát meleg levegő helyett használjon inkább hideget, és úgy szárítsa meg a körmeit! Ezen kívül mellőzzön minden olyan tevékenységet, mely melegebb hőhatással jár, már ha megteheti. Például ne szaunázzon, ne mosson kezet meleg vízben, stb.

Alapozzon megfelelően!

A felső fedőrétegnél csak az alsó alapozó réteg a fontosabb: egy jó alapozó réteg szinte magához csatolja a lakkot. A legjobb, ha proteinekben, illetve E-vitaminban gazdag terméket választ, mivel ezek megakadályozzák a töredezést és a lepattogást.

Legyen válogatós a termékek között!

Bár egyre inkább kezdenek elterjedni a különböző kézfertőtlenítők, ezek nem csak a bőrön lévő baktériumokat pusztítják el, hanem a gondos lakkozást is, mivel elhalványítják a lakk élénk színeit. A fertőtlenítők mellett a bőrradírokkal is vigyázni kell, ugyanis ezek szintén tönkretehetik a manikűrt, mivel könnyen eltávolíthatják a lakk felső rétegét. Jennifer Lopez manikűröse, Elle azt tanácsolja, hogy lehetőleg minden nő használjon kíméletes antibakteriális szappant, vagy keressen alkohol-mentes készítményt!

Olajozzon házimunka előtt!

A szép, tartós körmök legnagyobb ellensége a házimunka. Mivel azt nem lehet megtenni, hogy a takarítást és a mosogatást egyszerűen kiiktatjuk a napirendünkből, érdemes extra védelmet biztosítani erre az időre. Athena Solomon, a southfield-i Beautiful Day Salon manikűröse azt tanácsolja, hogy lehetőleg használjon gumikesztyűt, de még jobb, ha mielőtt felhúzza, bekeni kezét és az ujjait egészen vékony réteg vazelinnel, mivel az olaj-alapú készítmények megvédik a lakkot a lepattogzástól a házimunka közben.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek