A nők szempillaspirál nélkül nem képesek élni

4000 35 éven felüli nő válaszolt a Daily Mail felmérésére, melyben kozmetikai szokásaikról kérdezték őket, és azt firtatták, milyen termékek adnak instant fiatalságot (szerintük), vagy mik azok, amelyek nélkül nehezebb lenne az élet. Mi is kérdezünk, aztán felmérésünk eredményét összevetjük majd a Daily Mail felmérésével, hogy kiderüljön, mekkora a különbség az angol és a magyar nők szokásai között.

stockfresh 173553 make-up-cosmetics sizeM
Stockfresh

Nőttek vagy csökkentek a szépségápolásra fordított kiadásai a válság óta?

Többet vagy kevesebbet költ kozmetikumokra?

A nők 41 százaléka szerint nőttek a kiadások, azaz többet költenek ezen termékekre. A valóság azonban az, hogy 15 százalékkal csökkentek a kiadások, az angol nők átlagosan havi 20 fontot (kb 7100 forintot) költenek el drogériájukban. Jasmine Birtles a Moneymagpie.com pénzügyi szakértője szerint ezek a számok azt mutatják, hogy a legtöbben visszafogják a vásárlásaikat. “Még azt is kétszer meggondolják, hogy megvegyék-e kedvenc arckrémüket.”

tk3s 600304013

Milyen termékről mondana le?

A nők 39 százaléka hanyagolná a testkezeléseket, 15 százalék a hajfestésről és vágásról mondana le, 15 százalékuk a sminkekről, de csak 7 százalék volt hajlandó lemondani az öregedésgátló krémeiről. Bár a magyarok nagy része nem özönlik testkezelésekre, a kuponos vásárlások hatására egyre többen vásárolják ezeket a főleg fogyasztó vagy feszesítő kezeléseket, ahogy tette ezt kolléganőnk aki fantasztikus elánnal vetette be magát a szépségipar bugyraiba.

tk3s bm royal 01185640
Michael Dunlea / Barcroft Media / Northfoto

Ki a szépségikonja?

Katalin hercegné az angolok kedvence, ráadásul most, hogy várandós, még jobban kivirult. Az angol királyi családot kedvelő britek nagy része a modellek helyett a színésznőkre szavazott, Katalint többek közt Jennifer Aniston, Helen Mirren, Dita Von Teese és Julia Roberts követték. Meglepő, hisz ezen nők mindegyike a negyvenes korosztályt erősíti, és nem a hamvas Victoria's Secret angyalok karát. Katalin persze könnyedén költ évente 279 ezer forintnak megfelelő fontot sminkszereire, és a többiek is könnyedén kifizetik a kezeléseket, amitől tovább maradnak kortalanok. Persze vannak, akik szerint Audrey Hepburn és Marilyn Monroe az igazi ikonok, de ezzel együtt is elmondható a lista mindegyik szereplőjéről, hogy általában elegánsan jelennek meg és kerülik a túlkapásokat.

stockfresh 1643850 woman-with-facial-cream sizeM

Mennyit fizetne egy jó arckrémért?

Beáldozott a drága krémeknek: ha hiszünk az internetes felméréseknek, az angol nők 79 százaléka legfeljebb 30 fontot (10500 Ft) lenne hajlandó fizetni egy igen jó minőségű krémért. 2010-ben a szavazásokból kiderült, hogy a nők nagy része a nyaknál kialakult ráncok miatt aggódik, az első helyre persze az arcon található finomabb ráncok kerültek. Két évvel később a sorrend nem változott, azaz 33 százalék fejezte ki aggodalmát a ráncok miatt, 32 százalék pedig a nyaka miatt izgult.

Miért hisz az öregedésgátló termékeknek?

Mitől hiteles egy arckrém?

A nők nagy része a tudományban hisz, legalábbis a felmérés szerint. Ők a klinikai vizsgálatokat jelölték meg első helyen, másodikra került a termék márkája, a harmadik pedig a szájról-szájra járó információ volt.

Ez utóbbit váltják ki azok az oldalak, ahol a krémeket és kozmetikai szereket lehet pontozni, illetve elolvasni, hogy mások mit gondolnak az adott termékről. A Makeupalley vagy a Totalbeauty oldala ilyen, nálunk pedig a Krémmánián lehet tájékozódni. Persze ez sem biztosít 100 százalékos garanciát az elégedett vásárlásra, de az irányokat jól mutatja.

stockfresh 926374 young-woman-posing-in-hairdresser-room sizeM

Kedvenc módszere az öregedés ellen?

A nők nagy része (29 százalék) voksolt a hajfestésre vagy egy új színre. 22 százalék a fogfehérítéssel győzné le az öregedést, míg szintén 22 százalék az arckezelésre esküszik. Nagy meglepetésre a barnítás és a botox került az utolsó két helyre, annak ellenére, hogy az angolok nagyon rákaptak a szoláriumra és az önbarnítókra. Bár egy jó smink szerintünk éveket fiatalíthat valakin, az angolok számára nem opció, legalábbis a felmérés szerint.

stockfresh 611498 loss-hair-comb-in-women-hand sizeM

Milyen változásoktól félti a haját?

A megkérdezettek nagy része nem szívesen szembesül az ősz hajjal, egy részük a mennyiség csökkenése miatt aggódik, 31 százalék pedig amiatt, hogy a haja vékonyabbá válik, ahogy öregszik. Teszi ezt annak ellenére, hogy ma már hajfestéssel egy pillanat alatt eltüntethetőek az ősz hajszálak, a vékony hajat egy jó frizurával lehet kompenzálni, a csökkenő hajmennyiségre pedig a rövid haj jelenthet megoldást.

tk3s 1245822

Milyen termék nélkül nem tudna élni?

A kérdésre a nők 35 százaléka a szempillaspirált nevezte meg, 31 százalék nem tudna alapozó nélkül élni, és 11 százalék számára elképzelhetetlen az élet rúzs nélkül. A glamour.com felmérése szerint a nők napfényvédős alapozó,  korrektor, pirosító, volumennövelő szempillaspirál és a Wen ápoló samponja nélkül nem tudnak élni, a mi házi felmérésünk ettől nem nagyon tér el, bár nálunk a korrektor és a szemhéjfesték is felkerült a "must have" listára.

Oszd meg másokkal is!
Mustra