Csokit ehet, nyaralhat, vagy játszhat a világ legjobb munkaköreiben

A Bónusz Brigád hazánk legnagyobb közösségi vásárló portálja nemrégiben kecsegtető állásajánlattal hívta fel magára az ország figyelmét. Havi 400.000 Ft-ért nincs más dolgunk, csak egy éven keresztül blogolni, ahogy teszteljük a Brigád szolgáltatásait, mindezt az általuk biztosított iPhone 5, egy MacBook Pro laptop, illetve havi fél millió értékű bónusz biztosítása mellett. Mindehhez persze előképzettség se kell, szóval rámondható, hogy valódi álomállásról van szó.

Bár itthon ez volt az első ilyen ajánlat, a világban már nem egy cég használta ki az átlag földi halandó számára elképzelhetetlenül kecsegtető állásajánlatok reklámértékét. Mert lássuk be, ezek elsősorban erről szólnak: a cikkek (igen, ez is), Facebook-megosztások, esetleges tévémegjelenések az álomállás-ajánlat révén a cég nevét forgatják, imidzsét erősítik. Mert hát tudta-e ön például, mennyire szuper hely a Hamilton sziget?

Blogger egy luxusszigeten

2009-ben hirdették meg Ausztráliában azt az állást, amelyben a szerencsés kiválasztottnak nem volt más dolga, csak az, hogy nyaraljon. A nyertes ugyanis a Hamilton sziget "gondnoka" lett, és csak annyi dolga volt, hogy a munkájáról (azaz főállásban nyaralásáról) blogot vezessen. A pályázatot természetesen hatalmas érdeklődés övezte, közel 35ezren nyújtották be a videójukat. Egyikőjük, Christopher Grima olyannyira magának akarta megszerezni az álommelót, hogy leugrott egy floridai hídról, csakhogy felhívja magára a figyelmet. Sajnos a sziget helyett a rendőrségre vonult be.

A munkát helyette a 34 éves brit Ben Southall kapta meg, aki fél éven keresztül élvezhette a táj szépségeit és süttethette a hasát barátnőjével. Mindezért 150.000 ausztrál dollárt zsebelt be (23,5 millió forint), cserébe pedig részletesen leírta, milyen csodálatos élmény búvárkodni a tenger mélyén, valamint mennyire pihentető heverészni a pálmafák alatt. Igaz, egy alkalommal kicsit majdnem belehalt a nyaralásba, de még így is irigyelhető.

World of Warcraft tesztelő

Vannak olyan játékfanatikusok, akik ezt a szenvedélyüket a munkahelyükön sem képesek mellőzni. Ennek persze általában nincs jó vége, kivéve, ha az embernek pont az a dolga, hogy ezt a számítógépes játékot tesztelje. Bármennyire is elérhetetlennek tűnik ez a meló, nem ritka, hogy egy-egy cég kifejezetten erre a posztra keres alkalmazottakat, mivel túlságosan időigényes lenne nekik átnézniük a legújabb fejlesztéseiket. Nem mellesleg a WOW gyártója folyamatosan keres is lelkes pályázókat, akiknek a munkájuk az, hogy napi 4 órában nyomják a játékot. Amennyiben valakit érdekel egy hasonló állás, az Only4Gamers oldalára való csatlakozás után megtalálhatja a legfrissebb ajánlatokat sok más hasznos segítség (pl. cheat kódok) mellett!

Búvárkodás golflabdák után

A golf igazán elit sportnak számít, így a pályákat az üzemeltetők mindenhol aggályos gonddal igyekeznek a lehető legvonzóbbá tenni a játékosok számára. A gondosan karbantartott, parkosított területekhez hozzátartoznak a kisebb mesterséges tavak is, melyekben előszeretettel kötnek ki a golflabdák. Mivel a drága golfcuccba öltözött úri népek ilyenkor nem ugrándoznak be az elveszett kellék után, a pályák fenntartói külön személyzetet tartanak, akiknek annyi dolguk van, hogy búvárpalackkal monitorozzák a tavak fenekét, mielőtt még azok megtelnek labdákkal. Igaz, ez nem a legjobban fizetett munka, azonban mellékállásnak remek lehetőség, mivel a csekély bérért kárpótol a búvárkodás öröme.

Google Maps fotós

Szeretné Párizst kerékpárral bebarangolni, és olyan helyekre eltekerni, amikről sokan csak álmodnak?  A Google felbérelt két szerencsés fiatalt, akiknek az a munkája, hogy triciklire pattanjanak és megörökítsék a francia főváros autóval megközelíthetetlen részeit. Oké, ez persze meglehetősen fárasztó lehet, és rendes állóképességet is igényel, de valószínűleg kevesen vannak, akik nemet mondanának arra, hogy a Louvre, vagy a Sacre Coeur körül bringázzanak,és ezért még nekik fizessenek.

Csokoládé tesztelő

Szinte nincs is olyan ember, aki ne szeretne munka közben (meg szabadidejében, meg lefekvés előtt, meg felkelés után) csokoládét nassolni, és ebben legfeljebb csak a hurkák növekedése, vagy némelyik csoki ára tudja visszafogni. Ha legszívesebben ön is egész nap ezt tenné, ráadásul igen érzékeny ízleléssel és szaglással van megáldva, akkor jelentkezhet csoki tesztelőnek! A férfiaknak rossz hír, hogy erre a munkára leggyakrabban 35 év alatti nőket keresnek, mivel állítólag nekik a legfejlettebb az ízérzékelésük.

Oszd meg másokkal is!
Mustra