Ha büdös vagy - és nem vagy otthon - megment az ecet

Bárki kerülhet kínos helyzetbe, ha testszagról van szó. Jó esetben haza tudsz menni zuhanyozni, a rosszabb esetekre pedig itt vannak a mentő ötletek. A Jezebel összeszedte a legkínosabb helyzeteket és a legpraktikusabb megoldásokat.

A szakértők szerint a kellemetlen testszag elkerülhető, ha zöldségekben gazdag az étrended, bő szabású ruhát viselsz, és zárt cipőt csak zoknival veszel fel. Ezek a tanácsok mit sem érnek olyan teljesen reális hétköznapi szituációkban, mint amikor egész hétvégén sajtburgert zabáltál, és úgy aludtál el, hogy nincs időd már lezuhanyozni, kifogytál a tiszta ruhából, és egy olcsó nejlonzokni az egyetlen felvehető darab a közeledben. Csak semmi pánik! Mindenre van megoldás, még akkor is, ha arra sincs időd, hogy beugorj egy közeli drogériába.

Étteremben osonj ki az ecetes üveggel

Ha éppen egy étteremben jössz rá, hogy illatod nem éppen üdítő, kérj egy kis ecetet a pincértől. Ha megkérdezné, mihez kellene, nyugodtan mond meg, hogy a hónaljadat szeretnéd vele dezodorálni, úgyis azt hiszi majd, hogy viccelsz, és még hazudnod sem kell. Arra figyelj, hogy véletlenül se pacsmagolj balzsamecettel, mert a büdös hónaljnál csak az égőbb, ha két hatalmas barna folt van a pólódon.

Ezután az ecetes üveggel valahogy ki kellene jutnod a mosdóba, ha nem vagy elég óvatos, komplett idiótának fognak nézni. Ha sehogy sem tudod kicsempészni feltűnés nélkül az egész üveget, itass át ecettel néhány szalvétát, és menj ki azzal. Ha végre kinn vagy a vécén, akkor egyszerűen pacsmagold be a hónaljad vele. Kukoricakeményítőt is használhatsz testszag ellen, de a pincér még annál is hülyébbnek fog nézni, mintha ecetet kérnél...

A házigazda kozmetikai arzenáljának felfedezése

Ha vendégségben ér a testszagkatasztrófa, semmiképp ne rohanj be a fürdőszobába, és használd sutyiban a házigazda dezodorát (különösen ha az illető fiú), mert az emberek felismerik a saját kozmetikumaik szagát, és igen kínos helyzetbe kerülsz. Egyrészt kiderül, hogy büdös voltál, mert különben nem lopkodnád az izzadásgátlót, és nem térnél vissza talpig férfiillatba burkolózva a pisilésből, másrész senki nem örül, ha más dörzsöli az izzadt hónaljához a dezodorát. Még a fiúd se.

A ne-használd-más-dezodorját szabály nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem turkálhatsz más fürdőszobaszekrényében. Ha például találsz hintőport, azt nyugodtan használhatod, csak arra figyelj, hogy ne legyél tetőtől-talpig hintőporos, mert az kínos. Ha hintőpor nincs, bármi jól jöhet, ami megöli a bűzt okozó baktériumokat: a kézfertőtlenítő vagy az alkohol is telitalálat. A tisztítószereket viszont felejtsd el, mert vécészagú és kiütéses leszel tőle.

Ha nagy a gáz, ne vedd le a cipőd

Nemcsak a hónaljszag, de a lábszag is förtelmes tud lenni, különösen, mikor egy hosszú nap után megérkezel valahova, ahol le kell venned a cipődet, és még zokni sincs rajtad. Ha kijutottál a fürdőszobába, most meg a lábad szappannal, majd jól jöhet a babahintőpor, a fertőtlenítőszer, az alkohol, vagy bármilyen dezodor. Legyél kreatív, biztos találsz valamit. Ha igazán büdös a lábad, akkor mondd meg, hogy nem veheted le a cipődet, mert különleges lábtáji gyógykezelésben részesülsz éppen. Nem valószínű, hogy firtatni fogják a kérdést, örülnek, hogy nem mászkálsz mezítláb náluk.

A tanulság az, hogy mindig legyen nálad dezodor, lábspray és pamutzokni. Intim szagokra pedig jól jöhet egy frissítő spray vagy intim törlőkendő. A legjobb azonban, ha rendszeresen zuhanyzol, és kimosod a ruháidat is.

Oszd meg másokkal is!
Mustra