Ez az első jel, ami azt mutatja, hogy komoly párkapcsolatban él

Elég nyilvánvaló, ha elkezdünk randizni valakivel: közös programokat szervezünk, élményeket szerzünk, sok időt töltünk együtt. Egy idő után viszont önkéntelenül is elkezdünk gondolkozni azon, hogy most csak találkozgatunk az illetővel, vagy esetleg ebből kialakulhat egy komoly kapcsolat is. De mi is az jel, tényező, amikor tényleg úgy gondolhatunk a kapcsolatunkra, hogy ez már igazán komoly? Egy brit párkapcsolati tanácsadó, a Relate.org.uk kutatásában erre kereste a választ. 

shutterstock 375336118

Az, hogy mitől gondolunk úgy a kapcsolatra, hogy már tényleg komoly az teljesen emberfüggő: van akinél a három hónapos szabály él, másoknál pedig akkor számít igazán komolynak a kapcsolat, ha összeköltöznek. De mégis mikor kell feltennünk a "Mi van velünk kérdést"? A vizsgálatban a kutatók 6000 embert kérdeztek meg, akik számos párkapcsolatról szóló kérdésre válaszoltak, és megosztották azt is, mikortól gondolják komolyan a kapcsolatukat.

A kutatás konklúziója egyértelműen az volt, hogy a kapcsolat akkor komoly, ha a felek már képesek egymással megbeszélni problémáikat. A felmérésből kiderült, hogy a párok több mint 50%-a úgy gondolta, hogy a gondok megosztása egymással a legbiztosabb jel arra, hogy a kapcsolat túlélte a kezdeti időszakot. Úgyhogy ha legközelebb bosszúsnak érzi magát, amikor a párja panaszkodik a munkahelyére, tartsa észben: ezzel akár egyre közelebb is kerülhetnek egymáshoz.

shutterstock 391663060

A kutatás kapcsán kíváncsiak voltunk, mint gondol egy párkapcsolati szakértő erről a témáról, így megkérdeztük dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológust. "A kapcsolat szorosabbá válásának számos jele lehet – az egyik legfontosabb mindenképp az együtt töltött idő növekedése: ha a felek, amikor csak tehetik, igyekeznek egymás közelében lenni, távollét esetén kifejezik a másik felé a hiányát, s napi szinten keresik egymást telefonon, üzenetekben. A közös idő egyik kiemelt területe a közös nyaralás: amikor nem csupán tervezik, vagy ígérik – de meg is valósítják azt. A kapcsolat elmélyítésére nincsenek konkrét, univerzális receptek. Két ember közti testi és lelki összhang tudja eredményezni azt, hogy összetartozóként éljék meg egymást a felek. A szexualitásnak azonban vitathatatlanul fontos szerepe lehet ebben." - mondja a szakértő.

Ha érdekli, hogyan maradhat jó a szex hosszú távon is, akkor jöjjön el pszichológiai rendezvénysorozatunk következő előadására, és hallgassa meg dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológust. Várjuk szeretettel, jegyet itt vásárolhat.

Oszd meg másokkal is!
Mustra