Helyes gyerekkel könnyebb csajozni

Az apaság nemhogy nem mond ellent a férfiszerepnek, de kifejezetten szexi. Különösen akkor, amikor valakinek helyes fia van. Legalábbis erre a megállapításra jutott Pavol Prokop a szlovákiai Trnava Egyetem kutatója. A jelenség hátterében pedig naná, hogy az evolúciós örökségünk áll.

A romantikagyilkos evolúciós pszichológiai kutatások szerint a nők elsődleges párválasztási célja, hogy minél jobb géneket szerezzenek az utódaiknak, így minél életképesebb gyerekeket nevelhessenek. Ezért buknak a nők a sajátjukétól eltérő immunrendszerrel rendelkező pasikra (az az a vonzó pasiszag), a széles arccsontra (ez általában klasszikus férfifelépítéssel társul) és a mélyebb hangra (amihez gyakran nagyobb, erősebb, dominánsabb férfit asszociálnak), és valószínűleg ezért is tartják szexinek azt, akinek szép a kisfia. 

Shutterstock

Az Archives of Sexual Behavior augusztusi számában megjelent vizsgálatsorozatban Prokop jóképű és kevésbé vonzó férfiakról és helyes és kevésbé helyes kölykökről mutogatott fotókat a vizsgálatban részt vevő nőknek, akik aztán osztályozták mennyire tartják vonzónak a pasit. Az eredmények szerint a nők eleve azt feltételezik, hogy a vonzóbb férfinak helyesebb a fia, ami ugyan nem túl meglepő, az viszont annál inkább, hogy a gyerek helyessége az apa értékelésére is visszahat: a férfi vonzóbbnak tűnik, ha helyes fia van. 

A vizsgálat tanulsága tehát az, hogy helyes kisfiúval könnyebb a csajozás, bár ezt a magunk részéről egyedülálló apáknak ajánljuk. Vagy azoknak, akiknek lehetőségük van kölcsöngyerekkel menőzni. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek