Ön hogy érezné magát egy csókolózó leszbikus pár láttán?

Csókolózó pár. Milyennek képzeli őket? Fiatalnak? Öregnek? Kaukázusinak vagy ázsiainak? Heterónak vagy melegnek? És hogy érezné magát, ha kiderülne, hogy egyáltalán nem azok, mint akiknek hitte őket? 

Mindannyian a saját szemüvegünkön keresztül nézzük a világot, a személyiségünk, tapasztalataink, hiedelmeink, az előzetes elképzeléseink határozzák meg, hogy mit akarunk látni, hogy mire számítunk, hogy mit tartunk normálisnak, elfogadhatónak. Ezek a nem tudatosan alkalmazott belső szabályok leegyszerűsítik, és egyben be is szűkítik a világunkat. Gyakran előítéletekkel élünk, még akkor is, ha izomból küzdeni próbálunk ellenük. Nézze csak meg ezt: 

A szeretet nem ismeri az előítéletet. A szeretetnek nincs neme, kora és rassza. A szeretet univerzális, mindannyiunkban közös érzés. Ez a fő üzenete a love has no labels kampányvideójának, amit az idei Valentin-napon forgattak Santa Monicában. Két napja ezen a videón könnyezik és puffog felváltva a fél internet. Könnyezzen vagy puffogjon ön is, ahogy az előítéletei engedik. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek