Megvan, mitől lesz önből jobb munkaerő

Ahhoz, hogy valaki keményen dolgozzon, nyilván rengeteg dologra szükség van: kell hozzá elhivatottság, a munka szeretete, kellenek célok, bizonyítási vágy. Ha ez mind megvan, az persze szuper, de úgy tűnik, egy igazán jó munkaerőnek nem ezek a legfőbb jellemzői.  

Egy pszichológiai kutatás szerint legalábbis azok hajtanak a legkeményebben, akik hajlamosak mindent magukra venni, akik hajlamosak arra, hogy bűntudatot érezzenek. Ezek az emberek - ha nem is tudatosan - de igyekeznek kerülni minden olyan helyzetet, amiben hibát követhetnek el, így igyekeznek kihozni magukból a legjobbat. 

shutterstock 190973864
Shutterstock

A Journal of Personality and Social Psychology nevű szaklapban megjelent kutatás során a pszichológusok 5 különböző vizsgálatot végeztek el, hogy kiderüljön, milyen hatással van a bűntudat a munkahelyi teljesítményre.Az eredmények szerint pedig a bűntudatra hajlamos emberek nemcsak keményen dolgoznak, de etikusak, az átlagnál ritkább használnak ki másokat a saját boldogulásuk érdekében, hatékonyabb vezetők és csapatban is jobban dolgoznak. Ők tehát minden szinten remek munkaerők. Gond csak akkor van velük, ha önmaguknál kompetensebb emberrel kell együtt dolgozniuk, ilyenkor ugyanis félnek, hogy csalódást okoznak.

Heló új, fura teszt az állásinterjún!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra