Így ismeri fel simán a narcisztikus embert

Azt már tudjuk, milyen egy narcisztikus, saját maga iránt szélsőségesen érdeklődő, hiú és egoista ember, ahogy azt is, mennyire kemény vele együtt élni. Adtunk tippeket arra is, hogyan ismerheti fel, ha narcisztikus emberrel sodorja össze az élet, és persze jó tippeket adtunk. Ahogy mindig. Most azonban a pszichológusok egy új, az eddiginél sokkal gyorsabb és egyszerűbb narcizmusszűrű módszert dolgoztak ki, ami ráadásul roppant hatékony is. Kíváncsi rá? Kapaszkodjon meg. Ha tudni akarja, hogy valaki narcisztikus-e, kérdezze meg. 

shutterstock 61682320

“Azok az emberek, akik simán bevallják, hogy narcisztikusabbak másoknál, valószínűleg tényleg azok” - állítja Brad Bushman, pszichológus. “ A narcisztikus emberek ugyanis szinte büszkék rá, hogy azok. Meg lehet őket kérdezni direktben, hiszen ők a narcizmust nem találják negatív tulajdonságnak: hisznek abban, hogy értékesebbek másoknál, és nincs gondjuk azzal sem, hogy ezt ki is mondják.”

Bushman és munkatársai 11, egymástól független kutatásban 2250 ember részvételével bizonyították be, hogy felesleges hosszú kérdőíveket, csavaros trükköket, hosszas megfigyeléseket alkalmazni a nárcisztikus emberek kiszűrésére. Egyszerűen meg kell őket kérni, hogy árulják el, hetes skálán (szerintünk nyugodtan használjon tízeset, ha az áll jobban szájra) mennyire jellemző rájuk az az állítás, hogy: narcisztikus vagyok. Ennyi. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra