Medve Matek

A Medve Matek programsorozat célja a matematika népszerűsítése, a tantárgy iránt érzett negatív hozzáállások ledöntése. A rendezvények jellege által is hangsúlyozzák a kooperatív gondolkodás, a csapatmunka fontosságát, kimozdítják a gyerekeket a szabadba és egy egészen újszerű köntösben mutatják be számukra a tudomány ezen ágát, ezzel is élvezhetőbbé, izgalmasabbá téve. Emellett fontosnak tartják az aktív időtöltés, a természetközeliség kiemelését, valamint népszerűsítik a pedagógusi pályát is.

Medve Matek verseny
Medve Matek verseny

A Medve Matek egyedülálló rendezvényeket szervez, melyek a matematika köré épülnek, hangsúlyozva  a kooperatív gondolkodás, a csapatmunka fontosságát, miközben kimozdítják a gyerekeket a szabadba és egy egészen újszerű köntösben mutatják be számukra a tudomány ezen ágát, ezzel is élvezhetőbbé, izgalmasabbá téve azt. Emellett fontosnak tartják az aktív időtöltés, a természetközeliség kiemelését. A programmal egyben a pedagógusi pályát is  népszerűsíteni kívánják.

A szabadtéri rendezvények diákoknak, pedagógusoknak és szülőknek egyaránt szólnak. Tavasszal 7 regionális versenyen közel 15.000 versenyző méreti meg magát 6 különböző kategóriában. A Medve Katek versenyeken elsősorban nem a teljesítmény, a legjobb versenyeredmény elérése a cél, hanem a közösségi élmény, a csapatmunka élvezete. Azáltal, hogy a diákok és pedagógusok együtt versenyeznek, közelebb kerülnek egymáshoz, a pedagógusok jobban megértik a gyerekek igényeit és érdeklődési körüket. A szülők számára lehetőséget adunk gyermekeik tehetséggondozásának komolyabb ápolására, az évközi és nyári táborokban egy-egy témakört részletesebben megismerhetnek a matematika iránt érdeklődő 10-18 éves diákok.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek