Bakonyi Csillagászati Egyesület

A Bakonyi Csillagászati Egyesületet azzal a céllal és küldetéstudattal hozták létre, hogy Veszprém megye legtöbb fiataljához elvihessék a természet, természettudományok, mérnöki tudományok szeretetét. Céljuk, hogy a gyerekeket különleges és meghökkentő programokkal inspirálják az élő és az élettelen természet megismerésére. Átfogó, élményekben, tapasztalatokban gazdag programokat nyújtanak az érdeklődő gyerekeknek: interaktív LEGO marsjáró szakkörök, interaktív meteorit bemutatók, nappali és éjszakai távcsöves bemutatók.

Bakonyi Csillagászati Egyesület
Bakonyi Csillagászati Egyesület

Bakonyi Csillagászati Egyesületet 10 csillagászat iránt érdeklődő fiatal alapította néhány éve, azzal a küldetéstudattal, hogy Veszprém megye legtöbb fiataljához elvihessék a természet, természettudományok, mérnöki tudományok szeretetét. Céljuk, hogy a gyerekeket különleges és meghökkentő programokkal inspirálják az élő és az élettelen természet megismerésére. Ennek érdekében átfogó, élményekben, tapasztalatokban gazdag programokat nyújtanak az érdeklődő gyerekeknek.

Az interaktív LEGO marsjáró szakkörök és foglalkozások során a gyerekek a LEGO kockákon keresztül ismerhetik meg a távoli égitesteken dolgozó robotok működését. Mobil terepasztalon kipróbálhatják saját építésű változataikat. Az EV3-as blokkoknak köszönhetően a programozás és a problémamegoldás elsajátítása is egyszerűvé válik.

A bakonyi csillagászok Interaktív meteorit-bemutató programja országosan egyedi, mivel kizárólag az egyesület foglalkozik ezzel. Előadás közben egy nagy teljesítményű sztereó-mikroszkóp segítségével tanulmányozák a földönkívüli köveket, miközben egy-egy darabról izgalmas információkat tudhatunk meg. Minden darab kézbe vehető és megvizsgálható. Folyamatosan tartanak nappali és éjszakai távcsöves bemutatókat. Az interaktív programok időjárás és napszak függetlenek.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek