Ahhoz, hogy az odaégett edények ismét makulátlanul tiszták legyenek, nincs szükség boltban kapható méregdrága zsíroldószerekre.
Így lesz tiszta és illatos még az odaégett edény is
Nem kell a körmünket elkoptatni ahhoz, hogy olyan tiszta legyen a serpenyő vagy a lábas, mint új korában. Elég, ha van otthon egy-két citrom, amit feldarabolhatunk, és a koszos edényben téve vízzel felengedhetünk. A citromban lévő sav és a forrásban lévő víz képes eltávolítani még a legmakacsabb szennyeződést is, ráadásul a citrom még az égett szagtól is megszabadítja az edényt, aminek finom citrusillata lesz a mosogatás után.

Tehát a házilag készíthető szupererős „tisztítószerhez” nincs szükség másra, csak citromra és vízre. A citromot vágjuk félbe, negyedekre vagy nyolc részre, a lényeg, hogy annyi darabban legyen, hogy befedje a serpenyő alját. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy ellepje az edény megégett részét. Ezután forraljuk fel a vizet.
Eközben a melegítés hatására a citrom feloldja majd az égett foltokat.
Ha kihűlt a víz az edényben, öntsük ki, a serpenyő alján maradt vékony barna réteget pedig töröljük le egy papírtörlővel vagy szivaccsal, és végül öblítsük ki a lábast.
Van néhány dolog, aminek kifejezetten árthat, ha a mosogató alatt tároljuk. Cikkünkből megtudhatod, mik ezek.

Vedd meg fél áron a Dívány első könyvét!
A Dívány újságírói által felkutatott történetek fele a 20. század elejének Magyarországát idézi meg, a másik fele pedig a világ tucatnyi országából mutat be egészen különös eseteket.
Tekintsd meg a kötetet, kattints ide!
hirdetés