Könnyítést kaptak az MVM ügyfelei: a számlabefizetést érinti

Diósi Szilvia
szamla-befizetes (2)
Olvasási idő kb. 2 perc

Megváltozik azoknak az ügyfeleknek a számlabefizetése, akik a csoportos beszedési megbízást választották – mutatjuk, milyen újabb bejelentést tett az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. (MVM).

Nem számol fel késedelmi kamatot az MVM, ha az E.ON-tól átvett ügyfelek megvárják a július 19-e utáni csoportos beszedést – adta hírül az MTI a szolgáltató közleményére hivatkozva.

Informatikai átállás miatt csúszhat a számlák befizetése

Az engedményre azért van szükség, mert, mint ismert, június 30-án az E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvadt az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be, amely miatt ideiglenes leállás van a vállalatnál. A változásnak köszönhetően július 1-jétől az egyetemes áram- és földgázszolgáltatást az MVM Next nyújtja Magyarországon.

Csúszás várható a számlák befizetésében az MVM-nél
Csúszás várható a számlák befizetésében az MVM-nélKinga Krzeminska / Getty Images Hungary

Nem lesz késedelmi kamat

Az informatikai átállás nem egyszerű egyes ügyfelek esetében, emiatt az E.ON Áramszolgáltató már nem tudta a júniusban kiállított villanyszámla ellenértékének kiegyenlítését csoportos beszedési megbízás útján kezdeményezni, emiatt csúszhatnak a befizetések.

Az MVM Next az informatikai átállást követően, várhatóan július 19-e után lesz jogosult az érintett számlák ellenértékének beszedésére.

Azonban az ügyfeleknek nem kell aggódniuk, az MVM Next közölte, hogy nem fog késedelmi kamatot felszámolni az érintettektől, ugyanis a befizetése csúszása nem az ügyfeleken múlik. A csúszás nem érinti az átutalást, így a számlák továbbra is kiegyenlíthetők egyedi utalással is, az áramszámlán mindig feltüntetik a bankszámlaszámot. 

Az informatikai átállásról már korábban is adott ki tájékoztatást az MVM. Ebben az szerepelt, hogy az áramügyintézés korlátozottan lesz elérhető, de továbbra is lehet online diktálni az óraállást. Az MVM Next első számlája a változások miatt várhatóan később érkezik, ezért a számlák fizetési határideje is megváltozik.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek