Lakást kapsz a Balatonnál, ha ezt a munkát végzed

Szénási Pál
GettyImages-2151165465
Olvasási idő kb. 2 perc

A drasztikusan megemelkedett balatoni ingatlanárak miatt több lehetőséggel kedveznének a közszférában dolgozóknak.

Az Economx információi alapján szolgálati lakások építésével biztosítanának lakhatási lehetőséget a régióban dolgozó pedagógusoknak, egészségügyi és rendvédelmi dolgozóknak, jegyzőknek.

Lakásfejlesztés a pedagógusok, egészségügyi dolgozók megtartásáért

Részben a rendkívül magas ingatlanárak miatt romlott a Balaton környéki települések népességmegtartó ereje. Emiatt a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet területén, a megfelelő lakhatási feltételek biztosítása érdekében új szolgálati lakásokat fognak kialakítani. A kedvezményezettek a régióban dolgozó állami, önkormányzati, közösségi szolgáltatásokat végző munkavállalók lesznek.

Új építésű lakások várják majd a pedagógusokat, egészségügyi dolgozókat és a szociális ágazatok munkavállalóit
Új építésű lakások várják majd a pedagógusokat, egészségügyi dolgozókat és a szociális ágazatok munkavállalóitBim / Getty Images Hungary

A fejlesztés pályázati pénzből valósul meg, összesen 4,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás áll a települések rendelkezésére. Ebből a pénzből 3 milliárdot járásszékhelyeknek, 1,5 milliárdot pedig egyéb települések számára tartanak fenn. A keretből pályázati túligényre és előkészítő tanulmányokra is jut, további 125 millió forintot pedig a projektmenedzsmentre lehet fordítani. Ingatlanok építésénél a maximális támogatás 40 millió forint, de van lehetőség felújításra is, ebben az esetben a beruházás maximális költsége 30 millió forint.

Nem csak szolgálati lakások épülnek, egyéb fejlesztések is megvalósulhatnak a keretből

A 100 százalékosan önkormányzati tulajdonban lévő, új építésű szolgálati lakások létesítése mellett önállóan támogatható tevékenységek között lehetőség van meglévő ingatlanok felújítására, korszerűsítésére is.

Önállóan támogatható kötelező pályázati elem a fák ültetése, műszaki ellenőr alkalmazása, energiahatékony megoldások alkalmazása, azbesztmentesítés, tájékoztatás és nyilvánosság biztosítása.

Önállóan nem támogatható, válaszható tevékenységek között a pályázat során környezetrendezésre, szolgálati lakások felszerelésére, tervezési és előkészítési tevékenységre, közművesítésre, közbeszerzésre és projektmenedzsmentre is igényelhető támogatás.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek