5 remek lakberendezési Instagram-oldal, amit érdemes követned

divany (3).png

Akár úgy is írhattuk volna a címben, hogy 5 remek lakberendezőnő, akik hazai pályán inspirálnak. Válogatásunk ugyanis a magyar szcénából merít a teljesség igénye nélkül. Elfogultak is vagyunk persze, mert a főként bloggerekből álló listánkon szereplő hölgyek bármelyike akár a szomszédunk is lehetne.

Az Instagram nagyon fontos inspirációs forrássá vált, a vizuális kreatív szakmák körében pedig fontos marketingeszközzé. Sokan a blogolás virágkorában kezdtek el saját és mások örömére is kitanulni új szakmákat. Fejlődéstörténetüket az alkotás köré formálódó kisközösség is segítette, ők most már jórészt inkább az Instagramon vagy Facebook-csoportokban tartják a kapcsolatot olvasóikkal.

Ez nagyjából igaz mindenkire a lenti listán, alkotásaikat nemcsak azért szeretjük, mert nettó gyönyör a szemnek, hanem mert ismerjük történetüket, szeretjük stílusukat, szívesen követjük életük történéseit munkáikon keresztül. Ők azok az influenszerek, akiket még a régi vágású közösségi média hozott világra, ők nem tartalmat gyártanak, hanem pusztán megörökítik alkotásaikat. 

Napi szemtorna

Wein Krisztina lakberendező és csináld magad szakember, nem kontentet gyárt, hanem átalakít, újrahasznosít, ötletel. Igazi kreatív ember, akinek bepillanthatunk munkáiba. „Szeretem, amikor a dolgok – amiknek semmi köze egymáshoz – nagyjából mégiscsak összeállnak valami egységgé” – írja egy posztjában. Mi is szeretjük!

Vörös Kati

Wein Krisztinát is ámulatba ejti Vörös Kati munkássága, úgyhogy mi sem mehetünk el mellette szó nélkül. Kati egyénileg is dolgozik, de együttműködésben Laza Péterrel (KOZIE Projekt) Bécsben és itthon is vállalnak enteriőr- és stylingprojekteket. Inspirációt főleg vintage magazinokból, kiállításokból és művészek munkáiból nyernek. Mi pedig tőlük!

 Juditu faháza

Juditu oldala megkerülhetetlen a hazai DIY bloggervilágban. Varga Judit bevallása szerint már gyerekként barkácsolt, 14 évesen felújította a saját tetőtéri gyerekszobáját. Nemrégiben vett egy cuki faházat a Bakonyban, a felújítási munkákat természetesen a követők is figyelemmel kísérhették. Nincs ember, aki ne álmodozna egy ilyen kuckóról.

Azúr Bagoly

Isza Ágnes, az Azúr Bagoly alapítója a bútorfestés bámulatos világába kalauzol minket, mindig van egy új ötlete, amit meg is oszt követőivel. 2015 óta webáruházában és üzletében is megvásárolhatjuk azokat az eszközöket, amiket használ a felújítások során. A környezetbarát tejfesték újrafelfedezését neki is köszönhetjük, ami egy több ezer éves múltra visszatekintő festéktípus. Ez az anyag egészséges alternatívája a vegyszerekkel teli festékeknek, a beltéri légszennyezettséggel összefüggő betegségek megelőzését is szolgálja. 

Saját Otthon Projekt

„Végy két ősrégi barátnőt, majd adj hozzájuk egyenként egy mániát, gyúrd hobbivá, és máris kész egy izgalmas és változatos blog, amely mindennap inspirál” – írják beköszönőjükben, és valóban, Vera és Dia nagyon változatos blogot vezet 2011 óta! Elkötelezetten támogatják a magyar kézműves alkotókat, de dolgoztak már együtt olyan nagy márkákkal is, mint az IKEA vagy a Lidl.

Dia a cseresznyeszínű konyhabútorfrontokat saját kezűleg festette át, az eredmény nagyon klassz lett:

Öt művészi lakberendező után pedig jöjjön az Instagram öt legjobb magyar női szabadúszó művésze:

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra