Otthonokban ellenőriz a katasztrófavédelem: erre figyelnek nagyon

katasztrófavédelem ellenőrzés
Olvasási idő kb. 2 perc

Vas vármegyével, valamint további tizenhat településsel bővült a katasztrófavédelem kéményseprési ellátási területe július 1-jével. Ezeken a helyeken mostantól ők veszik át az ellenőrzést az eddigi közszolgáltatóktól.

Hétfőtől már Vas vármegye 216, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye 15, valamint Csongrád-Csanád vármegye egy településén is a katasztrófavédelem kéményseprői végzik az ingyenes lakossági kéményellenőrzést. A változást az indokolja, hogy ezen települések közszolgáltatói szerződése lejárt – adta hírül a Pénzcentrum.

Közel 100 ezer háztartás ellenőrzését vették át

A csaknem 92 ezer háztartást és 153 ezer égéstermék-elvezetőt érintő feladat átvételére a katasztrófavédelem felkészült – közölték. Az ellenőrzés a társasházakban a jövőben is automatikusan, az év elején közzétett munkaterv szerint történik, amiről előzetesen hirdetmény útján értesítik az érintetteket. A családi házban élő magánszemélyek pedig ezután is ingyenesen igényelhetik a kéményseprőipari szolgáltatást. 

A kéményeket is a katasztrófavédelem ellenőrzi a legtöbb helyen
A kéményeket is a katasztrófavédelem ellenőrzi a legtöbb helyenegon69 / Getty Images Hungary

Kéményellenőrzésben is ők már az illetékesek

A Vas vármegyei ügyfélszolgálati iroda Szombathelyen a Bem József utca 9/B. szám alatt várja a kéménysepréssel kapcsolatban intézkedő ügyfeleket, hétfőnként reggel nyolctól este nyolcig, a további munkanapokon 8 és 14 óra között. Telefonon a 1818-as telefonszámon a 9.1-es menüpontot választva, interneten pedig a https://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/ oldalon lehet tájékozódni.

A családi házakba nem megy automatikusan a kéményseprő, az ingyenes ellenőrzésre időpontot kell egyeztetni, amit a fenti elérhetőségek valamelyikén meg lehet tenni. A bővülés után Magyarország összes településén a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve látja el a lakossági igényeket.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek