Tízmilliókkal olcsóbban kaphatsz ingatlant, ha most a Balatonhoz költözöl

GettyImages-583741826
Olvasási idő kb. 3 perc

Óriási akciót hirdetett a balatonfüredi önkormányzat tíz építési telek megvásárlására. A pályázat keretében elérhető ingatlanok vételára jelentősen a megszokott balatoni árak alatt marad.

Tíz építési telket hirdettek meg kedvezményes áron Balatonfüreden. Az Economx bukkant az önkormányzat oldalán közzétett felhívásra, amely szerint a településen élő, legalább két gyermeket nevelő vagy vállaló fiatal párok pályázatát várják, akiknek három éven belül családi házat kell építeniük az ingatlanon. Cserében a szokásos balatoni árak töredékéért juthatnak a telkekhez.

Szokatlanul alacsony áron kínálják a balatoni ingatlanokat

Balatonfüreden a Lapostelki út mentén, a kutyafuttató mögötti területen kiparcellázott önkormányzati ingatlanok nettó 22-23 millió forintba kerülnek, a vételárat 3 év alatt, három részletben kell majd kifizetni.
A jelenlegi árak mellett itt a térségben egy átlagos, középosztálybeli család nem tud telket vásárolni és családi házat építeni. Az önkormányzat szeretne segíteni abban, hogy megfizethető építési telekhez, és ezáltal lakhatáshoz jussanak a fiatal párok Balatonfüreden
– mondta Bóka István polgármester.
Ezek azok a balatoni árak, amikkel mindenki kiegyezne
Ezek azok a balatoni árak, amikkel mindenki kiegyezneMatthew Micah Wright / Getty Images Hungary
Ezért az önkormányzat 30-40 millió forinttal a piaci ár alatt hirdette meg a telkeket, amelyek egyébként kifejezetten jó adottságúak, a legkisebb is 800 négyzetméteres. 

Feltételek is vannak

Több feltételnek is meg kell felelni azonban ahhoz, hogy valaki pályázati úton hozzájusson valamelyik telekhez. Először is 15 százalékos a megengedett beépíthetőség, vagyis csak családi házak építhetők.
  • A pároknak 18 és 45 év közötti korúnak, a szülők legalább egyikének pedig állandó balatonfüredi lakosnak kell lennie. 
  • A megépült házat minimum 10 éven keresztül életvitelszerűen kell használni, addig nem szabad tovább értékesíteni.

Ha pedig valakinek még így sem férne bele a keretébe, két gyermeken felül minden továbbiért plusz 2 millió forint kedvezmény jár. Csak remélni lehet, hogy a jó példát más települések is követni fogják.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek