Hogyan készült?- 2. nap (x)

Zanza!

A Discovery Channel tíz napon át segít felfedezni a világot itt, a Díványon. A tegnap esti adásból többek között kiderült, hogyan készülnek a vegetáriánus kaviárok, a luxus vitorlás hajók és a nagy teljesítményű motorok. Minden adásban négy tárgy születését láthatjuk, amiből egyet nem árulunk el, de készítését mi is részletesen bemutatjuk.

Mai tárgyunk egy ínyenceknek való „öblítőszer” – különlegesség, amit kukoricázás nélkül, dupla jéggel is fogyaszthatunk.

Így készül:

- A kicsírázott magok és hagyományos kukorica keverékét a malomban kukoricadarává őrlik.

- Vízzel felengedve addig főzik, amíg sűrű massza nem lesz belőle.

- Szobahőmérsékletre hűtik, majd élesztővel kelesztik.

- Az így nyert elegyet vízzel összekevert kukoricához adják, és egy hatalmas réz lepárlóba szivattyúzzák.

- 82 Celsius fokra hevítik, mert ezen a hőmérsékleten az alkohol felforr, de a víz nem.

- Az így nyert alkohol még 80%-os, ezért vízzel 50%-osra hígítják, hogy meg is lehessen inni.

- A törvényen kívüliek nektárja sötétebb árnyalatát egy pamutkartonba bugyolált faforgácstól nyeri, amit teafilter módjára áztatnak meg benne. Két hónap kell, hogy az ital átvegye a fa ízét és a színét.

- Az aranyszínű folyadékot tölgyfahordókba töltik.

- Fűtött helyiségben két évig hagyják érlelődni, ezalatt kitágul, és átveszi a hordó fájának az ízét.

- Az érlelést követően kevés vízzel beállítják az alkoholtartalmat.

- A palackozóban gépek szivattyúzzák a nedűt az üvegekbe.

- Egy gép ráteszi a légmentesen záródó kupakot, amely megőrzi a „Holdfény” néven ismertté vált ital aromáját és az ízét.

- Az üvegeket robotkarok segítségével felcímkézik.

- Egészségükre!

Ha tudod mi ez, azért, ha nem, és kíváncsi vagy, hogyan készül mindez képekben, nézd meg ma este 20 órától a Discovery Channel Hogyan készült? című műsorát!

Blogmustra