Fiatal művészek festhetik ki a forgalmas M5-ös autópálya budapesti kivezető szakaszánál található Euro Mini Storage hét nagyméretű, egyenként több mint 6 négyzetméteres, a Gyáli útra néző raktárkapuit.

A létesítmény üzemeltetői a pályázattal a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tehetséges hallgatóit támogatják. A felajánlás újabb lehetőséget biztosít a feltörekvő magyar művészgeneráció számára, hogy kreativitását az iskola falain kívül, a nagyközönségnek is bemutathassa.

Danu M. Temelie, az Euro Mini Storage ügyvezető igazgatója elmondta: „Az elmúlt évek gazdasági nehézségei nemcsak az üzleti szféra helyzetét, hanem a művészek érvényesülését is megnehezítették. Ezért fontosnak tartjuk, hogy mi is hozzájáruljunk a kortárs magyar művészet és design népszerűsítéséhez. Mivel az Euro Mini Storage budapesti raktárépülete forgalmas, jól látható helyen van, a raktárkapukra festett műveket számos közlekedő csodálhatja meg. Így az általunk támogatott fiatalok munkáját a szélesebb közönség is megismerheti."

A nyertes művek várhatóan nyáron kerülnek az Euro Mini raktárkapuira. A legjobb terveket benyújtó hallgatók a felajánlott díjak mellett további megjelenési lehetőséget is kaphatnak. Az akcióval kapcsolatos részletek a MOME line design műhely weboldalán, a momeline.hu címen olvashatók.

Mustra