berni-pasztorMégsem pusztult el a világ legöregebb kutyája, aki - mint kiderült - emberi korban nem is 150, hanem 175 éves, és nem tacskó, hanem berni pásztor.


Bejárta a hír a világot, hogy a legidősebb kutya, a Channel névre hallgató tacskó huszonegy éves korában elpusztult. Ezt a hírt hallotta a Südwestrundfunk bajor rádióban Verena Wulf is, aki a legalább huszonöt éves Penny nevű berni pásztorkutya gazdája. Egy a rádiónak adott interjúban elmondta, Penny fülében tetovált dátum utal születési idejére. Az eb 1986-ban került az Allgäu környékén fekvő Ronsbergben élő családhoz. Az állatorvos akkoriban másfél évre becsülte a korát.

 

Johannes Pohl állatorvos abban az évben nyitotta meg a praxisát, és mint elmondta, Penny volt az egyik első páciense. A rendelője pincéjében még mindig megvan a kutya 1986-ból származó kartotékja.

 

A matuzsálem berni pásztornak manapság már nehezére esik a járás, gyakran a látással és a hallással is gondjai vannak. Pohl szerint azonban Pennynek nagyon erős a szíve, és még eléldegélhet egy darabig. Az élemedett korú kutyus még mindig rendszeresen indul önálló sétára, egyedül haza is talál, majd a család macskájával közös kosárban szundít el.

 

A berni pásztor egyébként a bernáthegyihez hasonló fajta, testes, békés és rendkívül tanulékony eb. A kanok marmagassága 64-74cm, a szukáké 58-66cm, testtömegük: 35-50kg. A berni pásztor általában 8-10 évet él!

 

Kutya és az örök vadászmezők:

Meghalt a legöregebb kutya » 147 éves volt a megboldogult tacskó

Hatalmas dán dog költözött el » Elpusztult a két méteres óriáskutya

 

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.