Mindennapi vásárlásaink (x)

vasarlas-1Szinte észre sem vesszük, milyen gyakran kerülünk vásárlási helyzetbe. Azonban ha veszünk valamit, nem mindegy, hol és mennyiért tesszük. Sőt! Bármilyen hihetetlenül is hangzik, a vásárlással akár meg is takaríthatunk!

cikk-tipus-x

Egy hét – sok vásárlás

vasarlas-2Nyugodtan mondhatjuk: a vásárlás életünk részévé vált. Ön például gondolta volna, hogy egy átlagos bevásárlás alkalmával nagyjából 15-20 000 termékkel találkozik? Egy nap, az élelmiszerboltban való körsétánktól, a munkahelyi kávéautomatáig átlagosan 5-6 vásárlási helyzettel találkozunk. Ez azt jelenti, hogy egy hét alatt 3-35 helyzetben veszünk ki pénzt a zsebünkből. Soknak tűnik, pedig nem az, vegyünk csak egy pillantást egy átlagos hétre!

Reggel elmegyünk a boltba, hogy friss kenyeret, tejet, zöldséget vásároljunk a családnak. Azután amikor munkába indulunk, jegyet veszünk a buszra, esetleg újságot. A munkahelyen iszunk egy kávét, vagy egy üdítőt az automatából. Természetesen az ebéd nem maradhat el. Délután hazafelé elintézzük a napi bevásárlást, netán meglepjük magunkat is egy csokival. Este esetleg mozi vagy koncert, netán egy kis sportolás.

Aztán jön a hétvége. Mondjuk elutazunk kirándulni a családdal. Út közben tankolunk -persze ilyenkor a gyerekek úgysem bírják ki rágcsálnivaló és üdítő nélkül. Ebéd után megnézünk egy múzeumot vagy felfrissítjük magunkat egy wellness-fürdő élménymedencéjében.

Vásároljunk olcsóbban!

vasarlas-3Mint sokminden mást, vásárlási szokásainkat is átalakítja az internet. Interneten vásárolni szinte mindig olcsóbb, mint a hagyományos úton. Pizzát, műszaki cikket, cipőt, ruhát, háztartási eszközt, utazást vagy akár élelmiszert is rendelhetünk. Ma már az internetes bevásárlás is egyszerű és biztonságos, hiszen a cégek komoly védelmekkel látják el online boltjaikat. A netes vásárlásokhoz dombornyomású bankkártya szükséges, amit minden banknál igényelhetünk. Az internet abban is sokat segít, hogy könnyebben és gyorsabban megtaláljuk, mit, hol kaphatunk meg a legjobb áron.

Olvasson tovább

Mustra