Zanza!

kiscsimpi32010. április 3-án ünnepelte 76. születésnapját Jane Goodall, a nemzetközileg elismert főemlőskutató. Ez év július 15-én pedig 50 éve lesz, hogy a világhírű tudós Tanzániába utazott, hogy megváltoztassa az emberiség és az állatvilág kapcsolatáról kialakult elképzeléseket.

Jane Goodall a tanzániai Gombe Nemzeti Parkban kezdte meg minden idők leghosszabb terepkutatását, melyek a mai napig tartanak. Eredményei folyamatosan gazdagítják a csimpánzokól való ismereteinket. A kutatónő több mint 30 éve alapította a Jane Goodall Intézetet, mivel elkötelezett híve az állatvilág kutatásának a természet védelmének és az emberi közösségekben folyatatott környezeti nevelésnek. Az Intézet környezeti nevelési hálózata, a Roots & Shoots, vagyis Rügyek és Gyökerek az 1990-es évek eleje óta bíztatja az iskolásokat, hogy mindennapi tetteikkel változtassanak környezetükön.

Az 50 éves jubileum alkalmából Dr. Goodall 2011. májusáig egy világkörüli rendezvénysorozat keretében tart előadásokat, Magyarországra várhatóan 2010 végén látogat. A hazai szervezet, a Rügyek és Gyökerek Egyesület tevékenységével kapcsolatos további információk a www.janegoodall.hu oldalon olvashatók.

Greenfo.hu

Blogmustra