Esküvői bakik: ne a pár cipelje a boroshordót!

alkoholNagy probléma az esküvőkön, hogyan szervezzük meg az italfogyasztást úgy, hogy mindenkinek jó legyen, és a készlet se fogyjon el. Ha a násznép sörözne vagy borozna, akkor korlátlan italfogyasztást érdemes intézni. Nyári esküvőkön pedig jó, ha van egy koktélpult. Esküvői mesterkurzus 5. rész

 

 

 

Az előző részben arról volt szó, hogy ha már a vőlegény belevág az extrém kalandba, akkor ne üldözzük el!

Ha nagyrészt borral és sörrel megelégedszik a násznép, javaslom, inkább a hely biztosítson egy korlátlan italfogyasztásra vonatkozó italcsomagot, ne a ti gondotok legyen a hordókat a rendezvényre juttatni.

Az, hogy a násznép szép csendesen, de kulturáltan leittasodik az esemény végére, önmagában nem hordoz magában semmiféle kivetnivalót, de nem árt, ha másnap nem fejfájásra és általános rosszullétre ébrednek barátaink. Vagyis tessék minőségi italokkal itatni őket, ki lehet rá olyan megoldást találni, ami ésszerű összegből megoldható.

Az alkoholokról tárgyalni kell

Minden társaságnál tudható, hogy „boros", „sörös", rövidezne inkább, vagy koktélozna. A legúribb hely sem fog megsértődni, ha keményen nekiülsz tárgyalni alkoholügyben, mivel ez egy olyan tétel lehet a költségvetésben, ami meglehetősen hangsúlyossá teheti az addigi terveket. Ha nagyrészt borral és sörrel megelégednek a vendégeid, javaslom, inkább a hely biztosítson egy korlátlan italfogyasztásra vonatkozó italcsomagot, ne a ti gondotok legyen sörös- és borosrekeszeket a rendezvényre juttatni, és végig aggódni, hogy biztosan elég lesz-e. erre ha meg tudsz beszélni egy normális árat, válaszd ezt.

Más a helyzet a röviditalokkal és koktélokkal, amit a legtöbb helyszínen olyan áron tud csak adni, ami nem biztos, hogy megfelel nektek. Ilyenkor sem kell megijedni, szívesen fognak segíteni abban, hogy ahhoz a vendégszámhoz, amit ti terveztek, mennyi italt hozzatok, amihez majd ők biztosítják a poharat és a felszolgálást ún. dugópénz felszámításáért. Nyári esküvőkhöz kifejezetten javaslom, hogy külön koktélbárt rendeljetek ki, csodálatos barátságok tudnak szövődni a mojitózás alatt, és mind látványelemként, mind alkoholforrásként kellemes és emlékezetes megoldás.

 

Araakadémia tanács

Mérlegeld, hogy amit megspórolsz azzal, hogy te hozod a röviditalokat, arányban áll-e azzal a kellemetlenséggel és szervezési pluszteherrel, amit a megvásárlás, odaszállítás, stb. jelent. Viszont erre aztán ne sajnáld a pénzt, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű alkohol álljon rendelkezésre, mert kellemetlen szituáció állhat elő, ha idő előtt kifogytok mondjuk a borból. Abban pedig csak reménykedhetsz, hogy a korlátlan italfogyasztás csak a megrendelőlapon szerepel, barátaid tudják majd azt mondani az utolsó utáni szatmári szilvapálinkára, hogy: köszönöm, ezt már nem kérem.

 

Szerzőnk esküvői tanácsadó

Araakadémia

 

cikk-tipus-linkek


Esküvői bakik: ne kínozd a vőlegényedet!

Esküvői bakik: A menyasszony madárijesztő

Esküvői bakik: ne a barátnő adjon tanácsot!

Esküvői bakik:  Ne nyáron menjünk férjhez!

 

Mustra